A  Szeresd  a Zuglót egyesület jubileuma

A Szeresd a Zuglót egyesület jubileuma

2013. 03. 01.
Megosztás

A Szeresd a Zuglót egyesület fennállásának tíz éves jubileumát ünnepelte a Szent István zene gimnáziumban. Ennek keretében köszöntötték az év emberei díj idei kitüntetettjeit. A londoni olimpia két aranyérmes kajak versenyzője Szabó Gabriella és Kökény Roland érdemelte ki az elismerést.

Az eddigi díjazottak felsorolása során kitűnt, hogy az egyesület és a kerület az eddigiek során is nagyra értékelte a kiváló sportemberek teljesítményeit amellyel Zugló jó hírét is öregbítették. Így Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző kétszer is, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Zsivócki Attila vb. bronzérmes olimpikon dekatlonista, Bélaky Szilárd, aki ritka bravúrral vakon futotta le a new-yorki maratonit, Szőcs Bertalan vívó mesteredző, számtalan bajnok nevelője és Kapás Boglárka az I. Ifjúsági Olimpia kétszeres győztes úszója részesült elismerésben.

Rátonyi Gábor, az alapító elnök méltatta az idei két kitüntetett érdemeit, majd video felvételen ismételték meg a győzelem történetét. A két londoni bajnoknak az ünnepségen megjelent korábbi aranyérmesek a vívó Sákovicsné, Dömölky Lidia és Hámori Jenő, a vízilabdázó Ambrus Miklós, a gerelyhajító Ránkyné, Németh Angéla és a birkózó Varga János gratulált és kívánt további sikeres szereplést.

„Javában készülök Rióra” – jelentette ki Szabó Gabi, majd a kérdésre, hogy mi Kozák Danuta klubcseréje lesz a párossal, így válaszolt:
„ Remélem, együtt maradunk Danutával, a héten többször is újra együtt eveztünk, élveztem a dolgot, nagyon jól ment… De a páros hajók összeállítása mindig csak a válogatók után tisztázódik. Mindesetre most már utazásra készülők, hiszen Sevillában kezdődik az első meleg vízi edzőtábor…

„Ha most valami lefogná a szemem öt perc múlva a biztosan aludnék, olyan fáradt vagyok, javában alapozunk, én egyelőre a Honvéd versenyzőkkel együtt készülök. – vette át a szót Kökény Roland
– Szerencsére társam Rudi helyzete is rendeződött, már nem akarja abbahagyni és így a sevillai edzőtábor után a májusi válogatón már újra rajthoz áll a Dombi,Kökény kettős.