A virágok is az EYOF-ot köszöntik Győrben

A virágok is az EYOF-ot köszöntik Győrben

2017. 05. 19.
Megosztás


A Győr-Szol Zrt. az idei virágosítási programjának kapcsán is készül a város történetének meghatározó sportrendezvényére. A közterületekre a korábbi évekhez képest mintegy 30 százalékkal több egynyári növényt ültetnek a szolgáltató munkatársai, megnőtt a virágoszlopok száma, és két EYOF-hoz kapcsolódó tematikus virágképet is kialakítanak a legforgalmasabb helyeken. Összesen több mint 120 ezer egynyári növény kap helyet a városban.

A nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezéséhez kapcsolódva, két új virágágyást is kialakítottak a Győr-Szol munkatársai. Az egyik az EYOF kabalaállatát ábrázoló Hugoo formának, a másik pedig egy, az EYOF logójának stílusához illeszkedő „Győr” feliratnak ad helyet. A két új virágágy a rendezvény forgalmas útvonalai mentén található: egyik a Rába Quelle élményfürdő előtt, a másik pedig az 1-es főút Győrből Budapest felé kivezető szakasza melletti zöld területen - számol be tróla a gyorplusz.hu.

Ez utóbbinál az utolsó palántákat csütörtökön, az idén BL-győztes Audi-ETO női kézilabdacsapatának játékosai ültették el, Radnóti Ákos alpolgármester társaságában, aki elmondta, Győrben idén is kiemelten kezelik a parkok és közterek virágosítását, s rekord mennyiségű palántát, több mint százezret ültetnek ki városszerte. A politikus felidézte, hogy a virágosítás területén elvégzett munkát már a korábbiakban is elismerték a szakmai fórumok, 2016-ban a Virágos Magyarországért verseny Miniszterelnöki Díját Győr kapta, város kategóriában.

Az Audi-ETO képviseletében Szabó Tamás kommunikációs vezető úgy fogalmazott, a csapat nem csak az eredményeivel szeretné szolgálni a várost, hanem a társadalmi felelősségvállalás jegyében immár két éve a virágültetésben is szerepet vállalnak.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált július 23. és 29. között rendezik Győrben, 10 sportág kerül a programba. Magyarországot 152 magyar fiatal képviseli.

(gyorplusz.hu, fotó: O. Jakócs Péter)