Válogató a februári olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra

„A zsebemben az olimpiai kvóta mindent megváltoztat"

2019. 02. 27.
Megosztás


Zsinórban a hatodik világkupaérmét zsebelte be puska versenyszámban a hétvégén Péni István az Újdelhiben rendezett viadalon. A győzelem most olimpiai kvótát is ért.

A férfiak 50 méteres összetett versenyében szerezte meg 22 éves bajnokunk az aranyérmet 459,1 pontszámmal, az Újdelhiben rendezett pisztoly és puska világkupaversenyen. Két évvel ezelőtt ugyanitt tartották a világkupa-sorozat döntőjét is, melyen Péni István két junior világcsúcs mellett egy arany- és két bronzérmet szerzett, és pályafutása során először tudott a világranglista élére ugrani. Azóta pedig minden szakágban sikerült érmet nyernie.

A hétvégi győzelemmel sikerült megszereznie a kvótát is a tokiói játékokra, mellyel kapcsolatban az issf-sports.org-nak így nyilatkozott: „Ez a győzelem elképesztő! Ez volt a második esélyem – a világbajnokság után – az olimpiai kvóta megszerzésére, és megcsináltam! Nagyon elégedett vagyok, és örülök az eredménynek. 2017-ben megnyertem a világkupa döntőjét, 2018-ban minden világkupaversenyről sikerült éremmel hazatérnem, és ma megnyertem a szezon első aranyérmét is. Alig hiszem el, ami most történik velem, nagyszerű érzés. Nagyon örültem, hogy egy ilyen erős lövővel és egyben jó emberrel versenyezhetek, mint Kamenskiy. A végén 0,1 ponttal nyertem, így elmondhatjuk, hogy ez egy igazán izgalmas meccs volt" – mondta az ifjúsági olimpiai bajnok, riói olimpikon sportoló.

„A zsebemben az olimpiai kvóta mindent megváltoztat. A tervem az volt, hogy a lehető leghamarabb sikerüljön megszerezni. Most, hogy megvan, koncentrálhatok a felszerelésem finomhangolására és a felkészülésemre a Tokió felé vezető úton. Új dolgokat akarok tesztelni, és megtalálni a legjobb receptet az olimpiára."

A Tokióba vezető út még elég hosszú és kemény. A kvótát ország, és nem sportoló kapja, így Péni Istvánnak az elkövetkezendő hónapokban is a csúcson kell teljesítenie ahhoz, hogy utazhasson. Pisti megerősítette, hogy ott lesz a márciusi Európa-bajnokságon és a további világkupaversenyeken is.

Mi bízunk ifi olimpiai bajnokunkban, és drukkolunk neki, hogy a nanjingi játékok után, a felnőttek között is aranyat akasszanak majd a nyakába.

(ISSF-MOB)