Áder János találkozott Thomas Bachhal

Áder János találkozott Thomas Bachhal

2016. 08. 08.
Megosztás


A Rio de Janeiróban tartózkodó Áder János köztársasági elnök hétfőn találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével, akivel a 2024-es budapesti olimpiarendezési pályázatról is tárgyalt.

A magyar államfő a budapesti olimpiai pályázatról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság több tagjával is tárgyalt a riói olimpia helyszínén. A köztársasági elnök kínai és perui vezetővel is találkozott, előtte pedig Thomas Bachhal, a szervezet elnökével ült tárgyalóasztalhoz, hogy a magyarországi olimpia lehetőségéről egyeztessenek.

Áder János nem először találkozott a német sportdiplomatával, hiszen tavaly szeptemberben már tárgyaltak a hazai olimpiarendezés lehetőségéről az ENSZ New York-i székházában.

Tavaly év végén a NOB elnöke erős pályázónak nevezte Magyarországot és Budapestet. A NOB első embere a svájci Lausanne-ban adott exkluzív interjút a Telesportnak korábban, melyben elmondta: „Magyarország az utóbbi években nagyot lépett előre a sportinfrastruktúra terén, sok meglévő létesítményt lehetne bevonni a pályázatba. A sport fontos szerepet játszik az oktatásukban, emellett a magyar emberek imádják a sportot és a sportolókat. Magyarországnak mindene megvan ahhoz, hogy erős pályázatot rakjon össze” – fogalmazott korábban Thomas Bach.

A következő napokban Rióban folytatódnak az egyeztetések. A tervek szerint a holland, valamint az ír NOB-taggal is találkozik Áder János Rió de Janeiróban.

(MOB-MTVA, MTI/Bruzák Noémi)