Aerobik: Bali és Hegyi szárnyalása

Aerobik: Bali és Hegyi szárnyalása

2014. 05. 20.
Megosztás

Szenzációs eredményt értek el a magyar aerobikosok a bolgár Világkupán, ahol Bali Dániel (a képen) arany-, Hegyi Dóra pedig ezüstérmet szerzett.

A bulgáriai Borovets-ben került sor a komoly mezőnyt felvonultató Vk-ra, ahol női egyéniben a Flex-HD SE versenyzője, Hegyi Dóra magas nehézelem értékű gyakorlatával a 2. helyen jutott fináléba. A döntőben sikerült megtartania helyét, így ezüstérmes lett a Világjátékok győztes román Oana Corina Constantin mögött.

A sportág történetében először jutott első helyen felnőtt magyar egyéni versenyző Világkupa-döntőbe. Bali Dániel, a PTE-PEAC 17 éves kiválósága szinte hibátlan gyakorlatával utasított maga mögé világ- és Európa-bajnok versenyzőket. A fináléban tovább javítva előző napi teljesítményét aranyérmet szerzett az olasz Riccardo Pentassuglia Európa-bajnokkal együtt holtversenyben. A szakma óriási elismeréssel fogadta teljesítményét. Szintén bekerült a legjobb nyolc közé és a pontszerző, 6. helyen végzett Farkas Balázs, a Flex-HD SE versenyzője.

Kovácsné Laurinyecz Julianna, vezetőedző:
Nagyon boldogok vagyunk. Ezzel a bravúros teljesítménnyel Magyarország az elmúlt évek legsikeresebb Világkupa versenyét tudhatja maga mögött, amely a júniusi mexikói világbajnokság előtt remek főpróbának bizonyult. A vb-re készülő csapat a hétvégén még bemutatkozik, a magyar bajnokságot szombaton és vasárnap Nyíradonyban rendezzük.

Eredmények:

Női egyéni: 1.Oana Corina Constantin (román) 21.350, 2. Hegyi Dóra 21.050, 3.Maria Bianca Becze (román) 20.800

Férfi egyéni: 1.Bali Dániel és Riccardo Pentassuglia (olasz) 21.500. 3. Mircea Zamfir (román) 21.050,...6. Farkas Balázs 20.650

(Forrás: torna szövetség)