Aerobikosainké a nyolcadik arany Bakuban!

Aerobikosainké a nyolcadik arany Bakuban!

2015. 06. 21.
Megosztás

Aranyérmes lett a bakui Európa Játékokon a magyar aerobikcsapat, ezzel nyolcra nőtt a magyar küldöttség aranyérmeinek száma. "Öt szív, egy lélek" - fogalmaztak a győztesek a mob.hu-nak. A vegyespárosunk negyedik helyen zárt.

A Szöllősi Panna (Flex Hungary Debrecen), Lendvay Dóra (Budaörsi Diáksport Egyesület), Hegyi Dóra (Flex Hungary Debrecen), Farkas Balázs (Flex Hungary Debrecen), Bali Dániel (PSN) összetételű csapatunk a harmadik helyen jutott döntőbe.

Hegyi Dóra korábban a mob.hu-nak elmondta, úgy véli, mind párosban, mind csapatban éremesélyünk van.

„Hatalmas lehetőség előtt állunk. Nagy meglepetés, hogy csapatban a harmadik helyen jutottunk tovább, de a döntőben tiszta lappal indulunk. Bármi megtörténhet!” – fogalmazott a verseny előtt.

A magyarok 21.144 ponttal lettek elsők, megelőzve a románokat (21.094) és a bronzérmes spanyolokat (20.933).

Ahogy a sportolók a verseny után a mob.hu-nak fogalmaztak, az aranyérem reménye a románok pontszáma után „csillogott meg mindenki szemében”. Korábban bronzban reménykedtek.

„A románok voltak azok, akik igazából az aranyéremért jöttek Bakuba, hiszen nagyon szépen teljesítettek ez évben a világkupákon. Ahogy kijött a pontszámuk, eufórikus érzésünk lett! Fantasztikus, el sem tudtuk korábban képzelni, hogy ilyen eredmény is el tudunk érni, főleg így, hogy a román csapat elé tudunk kerülni. Úgy gondoljuk, mentálisan és fizikálisan is maximálisan felkészültünk, és meghozta az eredményét a sok közös munka. Amikor lejöttünk a színpadról, akkor már éreztük, hogy ez jó pontszám lesz, de az aranyra még nem mertünk gondolni."

"Tegnap pihentünk, koncentráltunk, pszichológussal is találkoztunk, mentális tréningben is volt részünk, relaxáltunk, ez mindenkinek nagyon sokat segített a verseny előtt. Öt szív, egy lélek - fogalmaztuk meg."

"Minden kategóriában megmutattuk, hogy 'ott van' a magyar aerobik, és igen is tudunk érmeket szerezni, köztük aranyat is! Reméljük, egyre több ember figyelmét felkelti az aerobik, még ha nem is olimpiai sportág. Ez Magyarországnak is sikert jelent."

A vegyespárosok küzdelmeiben a Hegyi Dóra, Bali Dániel összeállítású duónk a negyedik helyen végzett, előzőleg az ötödik helyen jutottak fináléba. A versenyszámot a spanyolok nyerték: Sara Moreno López és Vicente Lli gyakorlatát a bírók 21.150 pontra értékelték, a magyarok 20.450-et kaptak. Másodikok az olaszok, harmadikok az oroszok lettek.

Az aerobik nem szerepel az olimpia programjában, számukra a Világjátékok jelenti a legjelentősebb multisporteseményt, ezért is figyelemre méltó a magyarok eredménye, hiszen Bakuban az olimpiai "család" előtt is bemutatkozhattak az Európa Játékok alkalmával.

A magyar csapat éremkollekciója ezzel az eredménnyel tovább gyarapodott: 8 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzéremmel a 4. helyen állunk a nemzetek közötti éremtáblázaton.

(MOB/VF, fotó: MOB/Szalmás Péter)