„Ahogy beugrom a medencébe, megszűnik a feszültség”

„Ahogy beugrom a medencébe, megszűnik a feszültség”

2016. 08. 07.
Megosztás

A Magyar Ház pénteki megnyitóján beszélgettünk a jelenlévő úszócsapat tagjaival, akik ugyan izgulnak a verseny előtt, mégis bizakodva tekintenek előre.

Ünnepélyes sajtótájékoztató keretében nyitották meg pénteken reggel az olimpiák történetének első Magyar Házát. Az eseményen állami- és sportvezetők mellett természetesen jelen voltak riói olimpikonjaink is, többek között a gyorsváltók tagjai. Négyükkel beszélgettünk, mindegyikük első ötkarikás eseményén vesz részt Rióban.

„Kicsit izgulok, mégiscsak az első olimpiám lesz, de bízom benne, ahogy beugrom a vízbe, megszűnik ez a feszültség – fogalmazott a mob.hu érdeklődésére Szabó Norbert. – A Magyar Ház nagyon tetszik, és bízom benne, hogy Budapest elnyeri a 2024-es olimpia rendezési jogát.”

Reményi Ármint lenyűgözte Rio de Janeiro festői szépsége. „Már nem először vagyok itt, de mindig tud újdonságot mutatni – mondta. – Izgulok, de ez remélem, hogy inkább segíteni fogja az úszásomat. A Magyar Ház sokkal jobb lett, mint amit vártam.”

„Az általános, versenyek előtti izgalom van bennem, nem több – mondta rezzenéstelen arccal kérdésünkre Holló Balázs, akit szintén ámulatba ejtett a brazil metropolisz. – A Magyar Ház felülmúlta az elvárásaimat, fantasztikusan sikerült, nagyon örülök, hogy itt lehettem a megnyitóján.”

„Az olimpiai falu és Rio is nagyon szép, a medence gyors, jó kialakítású – vágott bele Pulai Vince. – Remélem, a magyar úszók szép eredményeket érnek el, mindenki odateszi magát. A Magyar Ház pazar lett, nagyon jól kialakították a szervezők.” A fiatal, hórihorgas úszó bátyjával, Bencével együtt érkezett Rióba, ugyanis mindketten rajtkőhöz állnak. „Sokáig úgy tűnt, hogy ki sem jutok Rióba, ráadásul Bencének is nehézkes volt a kvalifikáció, de végül mindkettőnknek sikerült szerencsére. Egy olimpia már önmagában is nagy dolog, az pedig, hogy a testvéremmel együtt versenyezhetek, még különlegesebbé teszi számomra.”

(Ilku Miklós jelenti Rióból, fotó: MOB/Szalmás Péter)