Ajándékozott a Mező Ferenc Sportbizottság

Ajándékozott a Mező Ferenc Sportbizottság

2012. 12. 12.
Megosztás

Lehetetlen feladat volt összeszámolni, hogy hány világ, valamint Európa-bajnoki aranyérem tulajdonosa foglal helyet a fehér asztaloknál a Régi Sipos Étteremben.

Hány világszerte ismert, tanítványaikat egykor sikerre vezető edző, szakember hallgatta figyelemmel a Mező közalapítványból Mező Ferenc Sportbizottsággá alakult testület elnökének, Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázónak keresetlen, kedves szavait?
„Ismét együtt vagyunk, hiszen ismét közeleg a karácsony – mondta többi között - békés, boldog ünnepeket és főleg jó egészséget kívánok mindannyiotoknak.

Majd a bizottság titkára, Nagy József olvasta a névsort, Kiss Irénke vette elő az előkészített borítékokat és a bizottság olimpiai bajnok tagjai (Ránkyné Németh Angéla, Juhász Katalin, Dömötör Zoltán és a világbajnok Hollósy Katalin) baráti öleléssel kísért kézfogással nyújtotta át az érdekelteknek.

Bánhegyiné Mossóczy Livia asztalitenisz bajnoknőtől kezdve Káposzta Benőn, a tokiói olimpián tartalékként részt vett labdarúgón át egészen Cziffra Zoltánig, az ismert ugró atlétáig.
Harmincnyolc kiváló sportember, tizenhárom edző a helyszínen vette át az ajándékot, míg tizenöt özvegyet a pénzes a postás keres majd fel. Hatvanhatan közel nyolc millió forint támogatásban részesültek, hiszen a mai bizottság az eredeti céloknak megfelelően igyekszik az egykor oly sok sikert aratott, segítségre szoruló idős sportemberek, szakvezetők gondjainak enyhítésére.

A régi társakkal való találkozás, emlékek, élmények felelevenítése ezúttal is mosolyt csalt az arcokra, jó hangulatot teremtett. Az 1965-ben világbajnokságot nyert kézilabdás „lányok”, Csenkiné, Hajekné, Szőkéné egymás szavába vágva vitatták meg a most folyó EB eseményeit…
„Micsoda durvák voltak ezek a montenegróiak … Elképesztően nyomta csapatunkat a részrehajló két cseh bíró”…. Elképzelhetetlen, hogyan tudja egy külföldi, nyelvünket nem ismerő edző lelkesíteni csapatunkat… Majd nagyon szurkolunk a románok elleni fontos mérkőzésen…” Markovits Kálmánné, Balogh Márta, az egykori aranyérmes csapat villám szélsője mondta ki a végső szentenciát: „Gyerekek, ez a kézilabda már nem az a kézilabda…

Janika, az asztaliteniszezők immár hetven esztendős zsonglőre, Faházi János nevetve mondta, hogy nem törődik az évek múlásával. Csak azt sajnálja, hogy izomszakadása óta tenyerese már nem az igazi, de amint mondta a fonákja még a régi és így az Ybl tervező iroda Budapest I. osztályú bajnokságban szereplő csapatának legjobbjaként idei 86 mérkőzése során csupán kétszer szenvedett vereséget…

A Duna mellett élő, kerékpárral közlekedő Papp Kornélia, a többszörös Európa-bajnok evezős büszkén mesélte, hogy immár huszonkettedik éve szerkeszti Szigetbecse havilapját és a település közel másfélezer lakójának a hagyományoknak megfelelően nagy képes falinaptárt is készített karácsonyra...