Alig két hónap, és beveszik a #youngary-k Szarajevót: 60 nap múlva kezdődik a téli EYOF

Alig két hónap, és beveszik a #youngary-k Szarajevót: 60 nap múlva kezdődik a téli EYOF

2018. 12. 13.
Megosztás


Nyolc sportág, 1500 sportoló Európa 50 országából, 1200 önkéntes, és már csak nem egészen 60 nap: februárban a szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) csapnak össze a kontinens legtehetségesebb fiatal versenyzői.

Az EYOF a 2019-es esztendő első nagyszabású multisport-sporteseménye lesz; a 14-18 éves sportolók 8 sportágban mérik össze erejüket: alpesi sí, biatlon, curling, jégkorong, műkorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, sífutás és snowboard szerepel a programban.

A nyitóünnepséget február 10-én a szarajevói Koševo stadionban rendezik, a záróceremóniát február 15-én tartják, helyszíne a kelet-szarajevói Slavija stadion lesz.

Bosznia nem első alkalommal házigazdája nagyszabású multisport-eseménynek: az 1984-as téli olimpiát még Jugoszlávia részeként rendezték meg.

Téli ifjúsági olimpiai fesztivált kétévente rendeznek, a magyar csapat utoljára a 2015-ös vorarlberg-i játékokon szerepelt. Magyarország a téli EYOF-okon 7 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett eddig, a 15 dobogós helyezésből tíz érmet rövidpályás gyorskorcsolyában, négyet műkorcsolyában, egyet pedig jégtáncban gyűjtöttünk.

(eurolympic.org-MOB, fotó: eyof2019.net)