Államtitkári tájékoztatás a MOB elnökségének ülésén

Államtitkári tájékoztatás a MOB elnökségének ülésén

2023. 01. 18.
Megosztás


Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is felszólalt a Magyar Olimpiai Bizottság január 18-ai ülésén, amelyen véglegesítették az olaszországi téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra utazó magyar delegáció összetételét, és szervezeti változásról is döntöttek.

Az első napirendi pontban Gyulay Zsolt a novemberi ülés óta eltelt időszakról adott tájékoztatást. Beszámolt a november 28-ai közgyűlésről – „ismét a magyar sport parlamentje lettünk” –, a temetésekről, búcsúztatásokról, a sportdiplomáciai vonatkozásokról – találkozó Budapesten a bolgár sportminiszterrel, párizsi látogatás a vívó vk-n –, a Mező Ferenc Sportbizottság segélyező és a MOB szépkorú olimpiai érmeseknek rendezett karácsonyi találkozójáról, a 102 éves Keleti Ágnes köszöntéséről, a TF-en rendezett Sportolói Fórumról, a „Jónak lenni jó” jótékonysági akcióban való közreműködésről, az év sportolója gálán való részvételről, a Sport 2022 évkönyvvel kapcsolatban a sportújságíró-szövetséggel való együttműködésről, és a MOB megújuló honlapjáról.

Az elnökség tájékoztatást kapott a MOB-iroda szervezeti és személyi változásairól. Gyulay Zsolt és Fábián László főtitkár felkérésére az eddigi sportigazgató, dr. Bartha Csaba látja el a jövőben a MOB operatív igazgatói feladatait. Mint Gyulay Zsolt kifejtette, az elmúlt közel egy év tapasztalataiból merítve, a hatékonyabb munkavégzést, vállalati működést megcélozva a MOB-irodában kisebb szervezeti és személyi átalakítást hajtottak végre, ezt megelőzően megújult a Szervezeti és Működési Szabályzat, amit az elnökség korábban elfogadott. Amint a sportvezető elmondta, Fábián László főtitkárként így még jobban tud fókuszálni a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai feladataira, a társszervezetekkel közös munkára, a szövetségekkel való kapcsolattartásra, azok kiszolgálására.

Dr. Schmidt Ádám köszönetet mondott az együttműködésért, és tájékoztatott az állami támogatási rendszerben, valamint edzői programokban történt változásokról. A sportpolitikus hangsúlyozta: „különleges helyzetbe van a magyar sport, és ez mindannyiunk felelőssége”.

Fábián László ismertette az olaszországi téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra utazó magyar delegáció végleges összetételét. „Hat helyszínen leszünk érdekeltek, mindenhol csapatiroda és egészségügyi személyzet fogja támogatni a versenyzőket.” Hat sportágban 21 magyar fiatal fog Európa legjobb téli sportolóival megmérkőzni január utolsó hetében.

Döntés született eredményességi támogatásokról tavaly évvégi judo-, sportlövészet-, triatlon- és ökölvívás sportágakban, utánpótlás-korosztályban. Az elnökség elfogadta azt a javaslatot is, hogy a Közszolgálati Testületbe, a következő három évre újra Gyurta Dánielt delegálják.

Az esemény végén Gyulay Zsolt elmondta, hogy a téli EYOF indulásával egyidőben – tartalmi elemeit meghagyva – megváltozik a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának struktúrája és dizájnja, a megújult olimpia.hu péntektől lesz elérhető.

(MOB, fotó: MOB)