Az együttműködés folytatásáról tárgyalt Kulcsár Krisztián a Tajvani Olimpiai Bizottság elnökével

Az együttműködés folytatásáról tárgyalt Kulcsár Krisztián a Tajvani Olimpiai Bizottság elnökével

2017. 07. 17.
Megosztás


Hong-Dow Lin elnök vezetésével a Tajvani (Kínai Taipei) Olimpiai Bizottság képviselői hivatalos látogatáson vettek részt a Magyar Olimpiai Bizottságban, ahol Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével a két ország olimpiai bizottságának további együttműködéséről tárgyaltak.

A tajvani küldöttség tagja volt a korábbi elnök Thomas W. Tsai, aki még 2013-ban írta alá a megállapodást; a sportvezető ma tiszteletbeli elnök. Az ázsiai ország jelenlegi ötkarikás első embere, Hong-Dow Lin 2014 májusában járt Magyarországon, Kulcsár Krisztiánnal azonban most tárgyalt első alkalommal. A felek továbbra is a jó sportszakmai kapcsolatokra és együttműködésre törekednek.

A tajvani delegáció a FINA vizes vb-t is megtekinti, majd a sportdiplomaták a wroclawi Világjátékokra utaznak tovább.

„A két ország közötti együttműködés, a cserekapcsolatok működtetése már szinte hagyomány. Tajvanban több magyar edzőt foglalkoztatnak, több sportágban. A tajvani kollégáink kíváncsiak a magyar olimpiai mozgalomra, olimpiai sikereink hátterére. Érdeklődnek a MOB Olimpiai Életútprogramja és a sportágfejlesztési programok iránt, valamint figyelemmel kísérik, Magyarországon miként kezeli az állam stratégiai ágazatként a sportot” - foglalta össze Kulcsár Krisztián.

A megbeszélésen dr. Nagy Zsigmond prezentáció keretében ismertette a 122 esztendős magyar olimpiai mozgalom mérföldköveit, bemutatta a MOB struktúráját, működését és vezetését. Az olimpiai eredményesség tekintetében emlékeztetett, hogy Magyarország a londoni olimpia éremtáblázatán a 9., a rióin a 12. helyen végzett. A nemzetközi igazgató beszélt arról is, hogy több jelentős esemény zajlik a hetekben Magyarországon, ilyen a FINA-vb mellett a hétvégén kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Győrben. Elmondta azt is, hogy Magyarország, Budapest eddig hat alkalommal pályázott olimpiarendezésre, továbbá a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jelenleg dr. Aján Tamás, Gyurta Dániel és Schmitt Pál személyében három magyar tagot számlál (dr. Aján Tamás tiszteletbeli tag).

A vendégeket a MOB-irodában dr. Nagy Zsigmond kalauzolta körbe; a sportvezetők a falakon látható olimpiatörténeti fotók megtekintése közben időutazásban is részesülhettek.

(MOB)