Borito

Az objektív mögött: Telegdy Ádám

2021. 05. 10.
Megosztás

A sokszoros magyar bajnok, olimpikon úszó, Telegdy Ádám a medence mellett fényképezőgéppel a kezében is megállja a helyét – nem is akárhogy! Ádámot arra kértük, küldje el nekünk 10 kedvenc képét, és mesélje el azok történetét.

Mindig is szerettem volna elvontabb képeket is csinálni, remélem a jövőben több alkalmam lesz ilyen stílusban fotózni!

Az Erdélyben található Transzfogarasi út az egyik legszebb hely, ahol valaha jártam. Sajnos mire az út “izgalmasabb” részére értünk, eleredt az eső, így nem tudtam drónozni, de ez a kép a völgyről is magáért beszél.

Amikor megvettem az első komolyabb fényképezőgépemet, másnap ki is mentünk Bogival (Ádám menyasszonya Kapás Boglárka világbajnok, olimpiai bronzérmes úszó – a szerk.) egy közeli rétre megnézni a naplementét. Ez, az akkor készült kép az egyik kedvencem a mai napig…

Szintén Bogi, szintén naplemente… Minden nyáron a “szabadságunk” alatt lemegyünk egy hétre a Balatonra, és ez a fotó mutatja be talán a legjobban, hogy miért is szeretjük annyira.

Ez a kép is Erdélyben készült, egy kisebb tavon. Nyáron pár napra kibéreltünk egy házat a tó partján, és egyik reggel, hajnalban, egyedül “kihajóztam” a tó közepére, végignézni a napfelkeltét. Varázslatos élmény volt…

Még egy fotó Erdélyből (ebből lehet látni, hogy tényleg mennyire gyönyörű hely)… Kocsikázás közben láttuk meg ezt a sziklafalat, ami így, teleobjektívvel fotózva, kicsit az “Eredet” című filmet idézte meg nekem, így gyorsan megálltunk egy fénykép erejéig.

Sokat járunk Thaiföldre edzőtáborba, de az ottani környezetben minden egyes alkalommal csak gyönyörködni lehet. Ez a kép egy hajótúra egyik állomásán készült, egy maximum 200 négyzetméteres szigeten.

A fotóim központi témája általában egy ember és ez az ember az esetek nagy többségében a menyasszonyom… Dubaiban voltunk edzőtáborban, és egyik hétvégén kimentünk a sivatagba, ahol ezt a képet is készítettem (érdekesség, hogy telefonnal készült, és azóta is ez a hátterem).

Kicsit csaltam, ugyanis ez a két kép ugyanott készült: Olaszországban, az úgynevezett “prosecco” vidéken, ahol a legjobb minőségű szőlő terem. Nem tudtam dönteni, hogy melyik fotó tetszik jobban, úgyhogy inkább mindkettőt megmutatom…
(Képek & szöveg: Telegdy Ádám)