„Az olimpia gazdasági növekedést fog hozni Riónak”

„Az olimpia gazdasági növekedést fog hozni Riónak”

2015. 02. 26.
Megosztás

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke biztosra veszi, hogy Brazília gazdaságilag is sokat fog profitálni a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiából.

A sportvezető Dilma Rousseff brazil elnök asszonnyal találkozott Brazíliavárosban, majd sajtótájékoztatóján a következőket nyilatkozta:

„A játékok új infrastruktúrát biztosít Riónak, és egyfajta katalizátora lesz a növekedésnek Rióban és az egész országban.”

Thomas Bach hangsúlyozta, több száz helyi vállalkozónak jelent munkalehetőséget az olimpia, és az így megkötendő szerződések több mint 3 milliárd realt (280 milliárd forintot) fognak kitenni.

„Mind a 250 ezer ember, aki önkéntesnek jelentkezett, angolórákon és szakmai gyakorlatokon vesz majd részt” – emelte ki a NOB első embere, hozzátéve: „Minden brazil valóban részese lehet az olimpiai játékoknak Rióban.”

Rousseff elnök asszony üdvözölte, hogy a Carlos Nuzman vezette szervezőbizottság átláthatóan végzi a munkáját, illetve kellően összefogja a temérdek teendőt, melyek egy olimpia megrendezéséhez szükségesek.

A politikus külön kitért Eduardo Paes, Rio de Janeiro városának polgármestere és Luiz Fernando Pezao, Rio állam kormányzója szerepére, akik szerinte rendkívüli dinamizmussal és elkötelezettséggel szolgálják a közös ügyet.

„A kormányom minden szintje, illetve valamennyi minisztériuma megad minden támogatást a játékoknak, ahogyan az állam és a város elöljárói is” – fogalmazott Dilma Rousseff.

Thomas Bach egyúttal megragadta az alkalmat, hogy meghívja az elnök asszonyt a láng ünnepélyes meggyújtására Olümpiában, és hogy felkérje, maga is fusson majd a lánggal.