20240514 021 nvesz kozgyules

Az olimpiai család is köszönti a versenysport-szövetség közgyűlését

2024. 05. 15.
Megosztás

Megtartotta éves közgyűlését a Nemzeti Versenysport Szövetség, az eseményen részt vett dr. Bartha Csaba a Magyar Olimpiai Bizottság operatív igazgatója, Molnár Zoltán a Magyar Edzők Társaságának elnöke, valamint dr. Kamuti Jenő a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke is.

Május 14-én a Magyar Sport Házában tartotta éves közgyűlést az NVESZ. A közgyűlés levezetője és egyben az NVESZ elnöke, a MOB-Érdemérmes dr. Mészáros János köszöntötte a megjelenteket, köztük dr. Bartha Csabát, a MOB operatív igazgatóját, a Nemzetközi Fair Play Bizottság részéről dr. Kamuti Jenő elnököt és Deregán Gábor ügyvezető-igazgatót, Huschek Erikát a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetőjét, valamint Molnár Zoltánt, a Magyar Edzők Társaságának elnökét.

20240514 045 nvesz kozgyules
MOB/Szalmás Péter

Dr. Bartha Csaba köszöntőjében kiemelte mennyire fontos és nemes feladatot lát el az NVESZ az olimpián nem szereplő sportágak képviseletével kapcsolatban, valamint elismerését fejezte ki a tagszervezetek felé is, akik hasonló kihívásokkal néznek szemben, mint bármelyik, az olimpián szereplő sportágak sportszövetségei és jó lenne újra olyan sportágakat is látni az ötkarikás játékokon, mint a karate, vagy a búvárúszás, melyekben szintén szép sikereket könyvelhetett el a magyar sport az elmúlt időszakban. Nem utolsó sorban pedig gratulált dr. Mészáros Jánosnak, aki szombaton MOB Érdemérmet vehetett át, ezzel is értékelve azt az áldozatos munkát, melyet sok-sok éve végez a MOB-ban és az NVESZ-ben egyaránt.

20240514 009 nvesz kozgyules
MOB/Szalmás Péter

Molnár Zoltán, a MET elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket, aki elmondta mennyire fontos szerepet töltenek be az edzők a sportolók életében, hiszen legyen az bármilyen sportág, az abban elért eredmények nagyrészben nekik is köszönhetők, hiszen nélkülük nem megy.

20240514 022 nvesz kozgyules
MOB/Szalmás Péter

A közelmúltban sajnos két olyan meghatározó alkaja távozott a magyar sportnak, akik életművükkel hozzátettek az NVESZ történetéhez is: dr. Hammerl Lászlóra, és Györfi Jánosra egy perces néma tiszteletadással emlékeztek az egybegyűltek.

A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt az NVESZ Elnökségének 2023. évi beszámolója, melyben említésre kerültek a tavalyi évben elért eredmények is, az olimpián nem szereplő sportágak összesen 205 vb, és 300 Eb dobogós helyezést értek el. A Szaúd-Arábiában megrendezésre került Küzdősportok Világjátékán résztvevő 120 nemzetből Magyarország az előkelő 10. helyen végzett az összesített éremtáblázaton. Az ENGSO-ban az NVESZ-t Oláh Gyárfás elnökségi tag képviseli a továbbiakban — tudatta a tagsággal sz NVESZ elnöke.

20240514 017 nvesz kozgyules
MOB/Szalmás Péter

(NVESZ)