Az olimpiai ezüstérmes Juhász Péter 70 éves!

Az olimpiai ezüstérmes Juhász Péter 70 éves!

2018. 08. 03.
Megosztás


Pénteken ünnepli 70. születésnapját Juhász Péter, olimpiai ezüstérmes labdarúgó.

Juhász Péter Losoncon született 1948. augusztus 3-án. Kisgyermek volt még, amikor szülei átszöktek Magyarországra, majd nem sokkal később a befagyott Ipolyon keresztül őt is idehozta az édesapja, aki a rákospalotai gépgyárban dolgozott, valamint a XV. kerületi sportkör elnöke is volt.

Juhász Pétert 1967-ben igazolta le az Újpesti Dózsa, ahol 1976-ig rúgta a bőrt, és sorozatban 7 bajnoki címet szerzett velük. Innen a Tatabánya, a Volna, majd Göd csapata következett, végül 1986-ban fejezte aktív sportolói pályafutását a Chinoinban. Két éven keresztül szerepelt a nemzeti válogatottban, 1971 és 1973 között összesen 24 mérkőzésen vett rész, és 1 gólt lőtt. Az 1972-es müncheni játékokon tagja volt a döntőben a lengyelektől 2-1-es vereséget szenvedő együttesnek, és így ezüstérmet nyert csapatnak. Többször hívták külföldre, de ezeknek nem tett eleget.

A képen balról jobbra: Bene Ferenc csapatkapitány, Géczi István (fekete kapusmezben), Páncsics Miklós, Vidáts Csaba, Juhász István, Szűcs Lajos, Fábián Tibor, Juhász Péter, Zámbó Sándor, Fazekas László, Tichy Lajos, Dunai Antal.

(MOB, forrás: wikipédia, fotó: MTI/Kovács Gyula, Petrovits László)