Az Országgyűlés elnöke elismerte a MOB szakmai anyagát

Az Országgyűlés elnöke elismerte a MOB szakmai anyagát

2012. 11. 20.
Megosztás

Kövér László, az Országgyűlés elnöke levélben fejezte ki elismerését a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárának, Szabó Bencének, melyben méltatta a „MOB sportfejlesztési irányai és területei” című szakmai anyagot. A sportfejlesztési koncepció a londoni olimpia idején került a sajtó nyilvánossága elé.

Idézet Kövér László leveléből:

„Köszönettel megkaptam levelét és a Magyar Olimpiai Bizottság sportfejlesztési irányai és területei című füzetet.

Úgy gondolom, hogy az ország sportsikerei legalább annyira hozzájárulnak a nemzet önbecsüléséhez, mint a kiemelkedő gazdasági, kulturális vagy tudományos teljesítmények. Örülünk olimpiai versenyzőink londoni sikerének, a számos éremnek, a méltó helytállásnak. Elismerésünket fejezzük ki valamennyi sportolónak, sportszakembernek és sportvezetőnek. Úgy véljük, hogy az elmúlt két esztendő sportpolitikája is hozzájárult ahhoz, hogy az egyesületekben folyó magas színvonalú szakmai tevékenységet, a tehetséget, valamint a versenyzők által befektetett munkát és teljesítményt sikerekre válthassuk.

Remélem, a Magyar Olimpiai Bizottság következő évekre vonatkozó stratégiai tervei a korábban elkezdett munka méltó folytatásául szolgálnak majd.

Megköszönve eddigi munkáját, további tevékenységükhöz sok sikert kívánok!”