Bach Lausanneban

Bach Lausanneban

2013. 09. 24.
Megosztás

Thomas Bach, a NOB új elnöke Lausanneban, a testület főhadiszállásán járt. Tárgyalt elődjével, s az átvétel, átadás kapcsán folytatott megbeszéléseken, amelyen de Kepper ügyvezető és az igazgatók, a NOB adminisztrációjának vezetői is jelen voltak.

Szeretettel köszöntötték az új elnököt, s további jó munkát kívántak Jacques Rogge-nak.
Jacques Rogge köszöntőjében elmondta, hogy elődjével együtt 1991-ben, Birmighamban választották a NOB tagjai sorába. S utódja az utóbbi években a NOB alelnökeként segítette munkáját. Mint hangoztatta Thomas Bach olimpiai bajnok, tapasztalt sportvezető, akiben megbízhatnak, s ő is bizonyára bizalommal van a testület munkatársai iránt.

Thomas Bach elmondta, hogy az eddigiek szellemében igyekszik irányítani a testület munkáját, amint megjegyezte a munkastílus változhat, de a cél változatlan. Az új elnök tisztelgő látogatást tett a kanton vezetőinél, találkozott Daniel Préloz polgármesterrel is.

Thomas Bach a közeljövőben Olümpiába, az ókori játékok színhelyére utazik, jelen lesz az olimpia láng ünnepélyes fellobbantásán. A lángot hagyományosan váltó viszi majd Szocsiba, a téli olimpia városába.