Baji Balázs: Sportdiplomataként új világ nyílik meg előttem!

Baji Balázs: Sportdiplomataként új világ nyílik meg előttem!

2017. 10. 21.
Megosztás

"Sportvezetőként új világ nyílik meg előttem. Sportágamat, az atlétikát, hazámat, Magyarországot, és az egész kontinenst, Európát is képviselhetem" - mondta ezt az olimpia.hu-nak Baji Balázs világbajnoki bronzérmes magyar gátfutó, miután pénteken beválasztották az Európai Olimpiai BIzottság sportolói bizottságába.

"Örülök, hogy sok tagállam támogatását élveztem, és 29 szavazatot kaptam, ez nagy megtiszteltetés" - nyilatkozta az idei Universiadé-győztes, riói olimpikon atléta. Hozzátette, a bizottság elnökének is szerették volna megválasztani, ám mivel aktív sportoló, s mellette állatorvosként is praktizál, így nem szeretett volna nagyobb feladatot elvállalni. Az alelnöki pozíciót azonban örömmel tölti majd be."Izgalmas négy év következik, szeretnék megfelelni az elvárásoknak. A sportágamat, Magyarországot és egész Európát képviselem, sportvezetőként új világ nyílik meg előttem" - hangsúlyoztaa sportoló, aki a MOB sportolói bizottságának is tagja.

Baji Balázst az Európai Olimpiai Bizottság 9. sportolói fórumán, 5. közgyűlésén a legmagasabb szavazatszámmal választották a szervezet sportolói bizottságába. A sportoló az olimpiai bronzérmes judós Csernoviczki Évával vesz részt a Monte Carlói fórumon. Az eseményen Európa 39 nemzeti olimpiai bizottságának delegációja vesz részt, mintegy száz résztvevővel.

Az európai szervezet bizottságába összesen 18-an jelentkeztek, a nyári sportágak közül 6, a téliek közül 2 fő került a bizottságba. A mandátum négy évre, 2021-ig szól. A bizottságot az észt atléta, Gerd Kanter vezeti, Baji Balázs a szervezet alelnöke.

Az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagjai: Gerd KANTER (elnök, észt atléta, diszkoszvető), BAJI Balázs (alelnök, magyar 110 méteres gátfutó), David HARTE (titkár, ír gyeplabdázó); tagok (nyári sportágak): Tania CAGNOTTO (olasz műugró), Gunta LATISEVA-CUDARE (litván atléta, 400 és 200 méteres síkfutó) és Nevriye YILMAZ (török kosárlabdázó); tagok (téli sportágak): Jana DAUBNEROVA (szlovák biatlonista) és Eldar RØNNING (norvég sífutó).

(MOB)