Olympicdayzaszlo

Bajnokok mutatnak utat a Városligetben!

2023. 06. 19.
Megosztás

Ki ne szeretne olimpikonokkal, olimpiai bajnokokkal együtt sportolni? Ki ne szeretné összemérni ügyességét, gyorsaságát Gyurta Dániellel, Fodor Rajmunddal, Gergely Istvánnal vagy éppen Szabó Gabriellával? Nincs más dolgod, mint hogy: Mozdulj!

20220623 037 olympic day

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság felhívásához csatlakozva a Magyar Olimpiai Bizottság az Olimpia Napján – amelyet hagyományosan június 23-án tartanak meg – igyekszik inspirálni és mozgásra bírni az embereket.

Elég napi harminc perc mozgással kezdeni, és azt hatvanig növelni, mert ez segít a szív, a test és az elme működésében, megelőzheti a betegségeket, csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit.

A Magyar Olimpiai Bizottság az Olimpia Napján a Városligetben, egész napos aktivitással hívja fel a figyelmet a mozgás fontosságára. Az esemény különlegessége, hogy jó néhány olimpiai bajnok is megtiszteli jelenlétével az eseményt, sőt, maga is „ringbe száll”. Az eseményt Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke nyitja meg.

Az Olimpia Napja 2024 méteres Allianz-futással kezdődik a párizsi olimpia jegyében, amelyet az MBH streetball-torna és kispályás labdarúgó torna követ, erre a MOB várja a csapatok jelentkezését.

Regisztrálni az alábbi linkeken lehet:
2024 méteres futás, kispályás labdarúgás, streetball.

20220623 046 olympic day

A Magyar Olimpiai Bizottság egyébként reggel sportiskolások és a Budapesti Honvéd Sportegyesület ifjú sportolói közreműködésével kifeszít egy hatalmas Olympic Day feliratú zászlót a hősök terén, majd olimpiai bajnokok emelkednek a magasba a Városligeti hőlégballonnal, szintén az Olimpia Napját és a Magyar Csapatot népszerűsítve. Ezután következik a megnyitó, amelyre 10.30 órakor kerül sor a Városligeti Sportcentrumnál, majd pedig a különböző sportprogramok, így a 2024 méteres Allianz futás, az MBH streetball-torna és a kispályás labdarúgótorna követ.

A Liget+ közösséghez tartozva az eseményen is könnyebb lesz a sportolás, illetve a visszatérőknek a Városligetben aktivitások. A közösséghez az alábbi linken lehet csatlakozni: https://ligetplusz.hu/

20220623 073 olympic day