Baku 2015: „Több sportág a riói olimpia selejtezőjének számít majd" – Hickey

Baku 2015: „Több sportág a riói olimpia selejtezőjének számít majd" – Hickey

2014. 02. 10.
Megosztás

„A célegyenesbe érkeztünk” – nyilatkozta Patrick Hikey, az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) elnöke, a 2015-ös, Bakuban megrendezésre kerülő, első Európai Játékok kapcsán. A rendhagyó eseményt 2015 júniusában rendezik majd Azerbajdzsán fővárosában.

„Az előkészületek és az építkezések rendben vannak, a helyszínek pedig csodálatosak” – vélekedett Hickey. „A legtöbb rendező városnak hét éve van felkészülni, nekünk csak három esztendőnk volt rá, de minden a tervek szerint halad” - mondta a sportdiplomata.

Két helyszín már teljesen elkészült, Mingachevir, a kajak-kenu versenyeknek otthont adó komplexum, valamint a Tofiq Bahramov stadion, ahol az íjász versenyeket rendezik majd. „Még két hónap és kész lesz a tornaversenyek helyszíne is” – nyilatkozta Azad Rahimov, Azerbaijdzsán sportért és ifjúságért felelős minisztere. A helyszínen rendezik majd a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságát, ami a létesítmény teszteseménye lesz.

„A biztonság, valamint a technológia is fontos része a projektnek” – tette hozzá a miniszter. „Új és innovatív technikákat használunk, hogy minden a legnagyobb biztonságban legyen. Két magáncéget bíztunk meg az új technológiák kifejlesztésével és üzembe helyezésével.”

Több új sportág is a program része lesz Bakuban. Olyanok, mint a streetball, strandlabdarúgás és az aerobik.

„Nem az olimpiát, vagy bármely más kontinensversenyt szeretnénk lemásolni” – mondta Hickey. „Rendkívül rugalmasan állunk hozzá a sportágak programjának az összeállításához, több sportág a riói olimpia selejtezőjének számít majd.”

Az EOC elnöke hozzátette azt is, hogy már most három város is jelezte rendezési szándékát a 2019-es Európai Játékokra.

(Aipsmedia.com)