Baku 2015: változás a szervezőbizottságban, Simon Clegg az élen

Baku 2015: változás a szervezőbizottságban, Simon Clegg az élen

2014. 04. 29.
Megosztás


A Nemzetközi Sportújságírók Szövetségének 77. kongresszusán, a 2015-ös Európa Játékok színhelyén, Bakuban bejelentették, hogy Jim Scherr lemond a játékok szervezőbizottságában betöltött vezetői tisztségéről, amit a brit Simon Clegg fogja átvenni.

Az utóbbi 12 hónapban Scherr irányította az Európa Játékok előkészületeit, a folytatást Clegg fogja lebonyolítani, aki a Brit Olimpiai Szövetség korábbi vezetője volt, de a "Baku 2015" szervező bizottságban már fő tanácsadóként volt jelen az Európai Olimpiai Bizottság megbízásából (EOC).

Az amerikai Scherr azt nyilatkozta, hogy most jött el az ideje, hogy visszatérjen országába és biztos abban, hogy Baku sikeres játékokat fog szervezni - írja az Insidethegames.biz portál.

Az Európai Olimpiai Bizottság elnöke, Patrick Hickey háláját fejezte ki a távozó Scherrnek az erőfeszítéseiért. Az ő elszántsága segítette Bakut, hogy egy sportoló központú, innovatív eseményt tudjon létrehozni. Most már a következő lépésekre koncentrálnak, köztük a megnyitó ünnepség megszervezésére.

Simon Clegg április 30-tól veszi át a pozícióját, de már tavaly augusztusban kinevezték tanácsadónak a programban. Pozitívan néz a jövő elé és biztos abban, hogy a már meglévő csapattal olyan játékokat tudnak létrehozni, amelyre Azerbajdzsán, az Európai Olimpiai Bizottság és az európai olimpiai család is büszke lesz. A megnyitó ünnepséggel valami különlegeset szeretnének mutatni Európának és ezáltal a középpontba helyezni a kontinens sporteseményét.

Azad Rahimov, azeri ifjúsági és sportminiszter elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy Clegg elfogadta a pozíciót. Megvannak a megvalósítás további lépéseihez szükséges tapasztalatai, amiket a következő 14 hónapban kivitelezhet. „Eddig is élveztük vele a közös munkát, mint az Európai Olimpiai Bizottság tanácsadójával, és biztos, hogy az elkövetkezendő együttműködéssel egy nagyszerű eseményt fogunk létrehozni a legjobb európai sportolók számára.”

(Insidethegames - MOB)