„Baku időben el fog készülni”

„Baku időben el fog készülni”

2014. 11. 11.
Megosztás

Baku versenyt fut az idővel az első Európa Játékok előtt, de a multisportesemény egyik főszervezője szerint semmi ok az aggodalomra.

Jelenleg négyezer ember dolgozik a nap huszonnégy órájában azért, hogy az új, 68 ezres Nemzeti Stadion időben elkészüljön az azeri fővárosban, de úgy általánosságban megállapítható, hogy a létesítmények többségénél még hónapokat kell várni az átadásra.

Simon Clegg a Nemzeti Olimpiai Bizottság Világszervezetének (ANOC) közgyűlésén ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy nem futnak ki az időből.

„Rendkívül bizakodó vagyok, semmi aggodalom nincs bennem. Fel sem merülhet, hogy bármivel is megcsúsznánk” – hűtötte le a kedélyeket Baku 2015 egyik főszervezője.

Clegg emlékeztetett rá, a városnak nagyon kevés ideje volt arra, hogy felkészüljön az Európa Játékokra, a következő rendezőnek viszont nagyobb lesz a mozgástere.

„Olyan országra volt szükségünk, amelynek rendelkezésére állnak a megfelelő erőforrások, illetve van víziója, motivációja. Az európai országoknál más a helyzet.”

Clegg hozzátette, arról nem beszélhet, hogy pontosan mennyibe kerül a rendezés, de hangsúlyozta, Baku komoly összegeket áldozott a marketingre, az esemény promotálására, amely költségekből a későbbi rendezők bőven faraghatnak.

A Brit Olimpiai Bizottság korábbi ügyvezetője kiemelte, az első jelek arra utalnak, sikeres lesz az EJ. Ezt alátámasztandó elmondta, tizennégy sportág is hiába szeretett volna bekerülni a programba, végül csalódniuk kellett.

A közvetítési jogok kapcsán elárulta, számos országgal és tv-csatornával sikerült már megállapodni, és jelenleg is rengeteg tárgyalás folyik.