„Baku különleges esemény lesz”

„Baku különleges esemény lesz”

2014. 09. 04.
Megosztás

Az Európai Játékok kereskedelmi igazgatójának semmi kétsége sincs afelől, hogy Baku kiválóan rendezi meg a jövő nyári multisporteseményt.

„Nagyon különleges esemény lesz, amely a legmagasabb sztenderdeknek is meg fog felelni” – nyilatkozta újságíróknak Charlie Wijeratna.

A jövő júniusi játékok szervezői már több szponzorral megállapodtak, míg több tárgyalás folyamatban van, ami mindenképpen pozitív fejleményként értékelhető.

„A szponzorprogram nagyon-nagyon jól halad, de rendkívül bizakodók vagyunk azt illetően, hogy még ennél is többen beállnak mögénk. Egyre több embert tudunk meggyőzni arról, hogy milyen kiváló újítás az Európai Játékok.”

További cél, hogy minél több országban követhessék a szurkolók az eseményeket, és bár a tv-csatornák közül egyelőre csak a török NTV Sporral sikerült megegyezni, a kereskedelmi igazgató ezen a téren is optimista.

„Ez igaz kihívás, de remélem, hogy semmi sem akadályozza meg az újabb megállapodásokat. Csúcsszínvonalú európai sportesemény lesz gyönyörű helyszíneken. Mi kell még?”

Az építkezés jelenleg is gőzerővel folyik az azeri fővárosban, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szemlebizottsága elégedett volt a látokkal, így a Bakui Vizesközponttal is, amelyet várhatóan áprilisban adnak át.

További friss hír az Európai Játékokkal kapcsolatosan, hogy négy nagykövet kilétéről is fellebbentették a fátylat: Farid Manszurov, Namig Abdullajev és Togrul Aszkerov birkózókat, valamint Zemfira Meftakhatdinova sportlövőt kérték fel a megtisztelő feladatra.


(MOB)