„Baku látványos fejlődésen megy keresztül”

„Baku látványos fejlődésen megy keresztül”

2014. 07. 01.
Megosztás

Vlagyimir Szalnyikov négyszeres olimpiai bajnok szerint Baku előkészületei remekül haladnak a 2015-ös Európai Játékok előtt.

A korábbi kiváló orosz úszó, aki a nemzeti és nemzetközi szervezetekben betöltött vezető tisztségeiből kifolyólag tett hivatalos látogatást az azeri fővárosban, kizárólag dicsérő szavakkal illette a szervezőket.

„Nagy megtiszteltetés volt meglátogatni a bakui versenyhelyszíneket, és látni azt, milyen látványos építkezés folyik az első Európai Játékok előtt” – fogalmazott Moszkva és Szöul olimpiai bajnoka.

„Hazai versenyen megméretni magát minden sportolókat hatalmas inspiráció, és biztos vagyok benne, hogy valamennyi azeri élvezni fogja a versenyzést, és nagyon akarja majd a sikert.”

James Maclead, a játékok sportolókat segítő igazgatója örömmel hallja, hogy Szalnyikovot ennyire lenyűgözték a látottak.

„Vlagyimir tudja, hogy milyen hatalmas munka jól megszervezni egy ekkora multisporteseményt, és a saját szemével győződhetett meg arról, hogy itt, Bakuban mindenki azon fáradozik, a játékok mindenki számára emlékezetes legyen.”

Az Európai Játékokat 2015. június 12-e és 28-a között rendezik meg több mint hatezer sportoló részvételével tizenkilenc sportágban.