„Baku meg fog felelni az elvárásoknak”

„Baku meg fog felelni az elvárásoknak”

2014. 09. 24.
Megosztás

Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottság elnöke Bakuba látogatott, hogy tájékozódjon az Európa Játékok előkészületeiről. Pozitív benyomásokat szerzett az azeri fővárosban.

„Számottevő előrelépést lehetett tapasztalni az elmúlt hónapokban, ami bizakodásra ad okot. Részletes tájékoztatást kaptam arról, hogy milyen ütemben haladnak az előkészületek, és elégedett vagyok azzal, amit tapasztaltam” – mondta újságíróknak a sportdiplomata.

„Biztos vagyok benne, hogy Baku 2015 meg tud felelni az elvárásoknak, és innovatív, fenntartható multisportesemény lesz az első Európa Játékok.”

Simon Clegg, a jövő nyári viadal egyik főszervezője örül annak, hogy újfent jelesre vizsgáztak az Európai Olimpiai Bizottság elnökének látogatásakor.

„Mindig nagy elismerés, ha Hickey elnök meglátogat minket. A mostani is kiváló alkalom volt arra, hogy beszámoljunk a fejleményekről, és hogy milyen további terveink vannak.”

„Komoly megerősítés a számunkra, hogy az EOB első embere bizakodó a játékokat illetően. A meglátásai, a tanácsai mindannyiunk számára óriási segítség. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy egész Európa büszke legyen ránk.”

Patrick Hickey a legmagasabb szinten is egyeztetett a multisporteseményről: Azerbajdzsán elnöke, Ilham Aliyev szintén vendégül látta az ír sportvezetőt.

Az első alkalommal megrendezendő Európai Játékokat 2015. június 12-e és 28-a között rendezik Bakuban, várhatóan 150-200 magyar sportoló részvételével.


(MOB)