Balog Zoltán miniszter a MOB elnökének vendége volt

Balog Zoltán miniszter a MOB elnökének vendége volt

2013. 04. 19.
Megosztás

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőségével tárgyalt. A sportért is felelős minisztert, a Csörsz utcai székházba elkísérte államtitkára, Simicskó István is. A vendégeket Borkai Zsolt elnök és Szabó Bence főtitkár fogadta a MOB főhadiszállásán.

A tárgyaláson a felek egyetértettek abban, hogy a 2012-től megújult sporttámogatási rendszer, ami a Kormány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság szoros együttműködésén alapszik, hatékonyan és eredményesen képes támogatni a szövetségeket és a klubokat, így a magyar sportéletet. Az új sporttámogatási rendszer hatékonyságát nem csak a magyar olimpiai csapat londoni szereplése, hanem a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőt játszó Győr csapatának sikere is igazolja.

Balog Zoltán az egyeztetés során hangsúlyozta: kiemelt fontosságú, hogy a szabadidősport, valamint a fogyatékos és ép versenysport erősítsék egymást, és erre meg kell találni a közös alkalmakat, hiszen a sportos életmód a magyar társadalom egészének javítja életminőségét.

Borkai Zsolt kiemelte, hogy a kormányzat megújult sporttámogatási rendszere, különös teklintettel az olimpiai sportágfejlesztési programra, soha nem látott dimenzióba emelte a magyar sportot, és korábban elképzelhetetlen lehetőségeket teremt a hazai sporttársadalom számára. Az elnök az érintett sportági szakszövetségekkel folytatott egyeztetések tanulságaként megjegyezte, hogy a sportvezetők egyre inkább felismerik, történelmi változást, óriási fejlődést hozhat a sportágfejlesztési program.

Szabó Bence példaértékűnek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Sportközpontok és a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködését a 15 milliárdos olimpiai sportágfejlesztési program koordinációjában, a megfelelő szakmai anyagok elkészítésében. A főtitkár egyben jelezte, nagyon bízik abban, hogy ez a konstruktív együttműködés lesz a jövőbeni közös munkának is az alapja.