Bartha Ákos: Európa-kupa arany!

Bartha Ákos: Európa-kupa arany!

2013. 07. 15.
Megosztás

Egy arany- és három bronzéremmel zárták a mieink a paksi junior Európa-kupa viadalt, a hagyományos Atom-kupát. Huszonkét ország háromszázhatvannyolc judósa vett részt az idei Atom-kupán, a tekintélyes létszám miatt az idén is a tervezettnél korábban kellett kezdeni a küzdelmeket.

A csaknem nyolcvan fős magyar csapatból a miskolci Bartha Ákos szerepelt a legjobban: az MVSC 55 kilós judósa hat küzdelemben győzelmet aratva megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit, vagyis ebben az évben harmadszor állhatott Ek-dobogóra (májusban Kijevben nyert, júniusban Leibnitzben bronzérmet szerzett)!
Ugyanebben a súlycsoportban Gard Richárd (Leányvár-Varga Csepp) bronzérmet szerzett, Mátics András (Gemenc JK) az ötödik, Horváth Zsombor (Atomerőmű SE) pedig a hetedik helyig jutott.

A nehézsúlyúak között a kaposvári Demeter Bendegúr a dobogó harmadik fokára állhatott (korábban csak egyszer, tavaly áprilisban állhatott Ek-dobogóra, akkor második lett Tarvisióban), míg Kerstner Róbert (Ippon Judo Tatabánya-Leányvár) és Istenes Bence (Vincze JC Zirc) hetedik lett az Atom-kupán.

A nők versenyében a KSI SE fiatalja, az 52 kilogrammos Kovács Kitti szerepelt a legjobban, négy győzelemmel és egy vereséggel bronzérmes lett, csak a későbbi győztes román Floriantól szenvedett vereséget. A tizenöt esztendős judós ebben a korcsoportban először állhatott Európa-kupa dobogóra. Az érmek átadásánál ezúttal is sikeres paksi judósok vettek részt: két londoni olimpikonunk, az újdonsült Universiade-bronzérmes Csoknyai László, illetve a világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes Bor Barna személyében.

A magyar válogatott tagjai közül Szécsi Dániel (81, KSI SE), Fogasy Gergő (90, Kecskeméti JC) és Salánki Evelin (70, Ippon Judo Tatabánya) az ötödik, Kárpáti Gábor (73, Atomerőmű SE), Bordás Szilvia (44, Hell-Miskolci JC) és Szigetvári Mercédesz (78, Bajai JC) pedig a hetedik helyen végzett.

(Forrás: judoinfo.hu)