Bartha Csaba: Korrekt együttműködésünk van az államtitkársággal!

Bartha Csaba: Korrekt együttműködésünk van az államtitkársággal!

2016. 12. 15.
Megosztás


„A sportért felelős államtitkársággal nagyon korrekt, rendkívül együttműködő tárgyalásokat tudtunk folytatni, maximális bizalommal álltunk egymáshoz. Nagyon örülök annak, hogy 2017 január elsejétől az én operatív vezetésemmel napi szinten egy olyan munkakapcsolatot tudunk kialakítani az államtitkársággal, az újonan létrejövő és a már működő helyettes államtitkársággal, hogy azt gondolom, nem lesz semmilyen problémája a magyar sportnak e tekintetben, maximálisan segítjük szakmai felkészültségünkkel az ő munkájukat, ők pedig - azt gondolom - a lehető legrugalmasabban, „legbürokráciamentesebben” fogják elvégezni a feladatukat a magyar sport érdekében” - fogalmazott a MOB főtitkára a DIGI Sport Televíziónak azon az eseményen, ahol Borkai Zsolt MOB-elnökkel közösen kötetlen beszélgetés és vacsora keretein belül köszönték meg a sajtó egész éves munkáját.

Az idén novemberben elfogadott sporttörvény értelmében átalakul az állami sportirányítás és sportfinanszírozás rendszere, így a Magyar Olimpiai Bizottság feladatköre is.

A MOB-főtitkár a jövő évi feladatokról is beszélt az interjúban. Dr. Bartha Csaba kifejtette: a 2017-es FINA vizes világbajnokság és a győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál alkalmával „igenis meg kell mutatnia Magyarországnak, hogy egy nagyon jó házigazda, nagyon jó szervező; ehhez folyamatosan zajlanak az egyeztetések, az eszközbeszerzések, ezek összetett feladatok, de a szervező bizottság és a MOB is helyt áll”.

A két esemény sikere jelentősen növelheti a budapesti 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázat esélyeit. A házigazdáról 2017 őszén Limában döntenek.

A DIGI Sport TV interjúja ide kattintva megtekinthető.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)