Befejeződött az olimpiai formaruhák és az adidas-felszerelés átvétele

Befejeződött az olimpiai formaruhák és az adidas-felszerelés átvétele

2016. 07. 22.
Megosztás

Befejeződött a Rióba utazó Magyar Olimpiai Csapat részére az olimpiai formaruhák és az adidas sportfelszerelések átadása. A Syma csarnokban több héten keresztül nap mint nap érkeztek a sportolók és sportszakemberek. Az utolsók között Hosszú Katinka és Shane Tusup vette át a felszerelést.

Július másodikától majd 160 sportoló és a több mint 300 fős delegáció legalább ennyi sportszakembere vette fel öltözékét, szerelését. A ruhaátadás alkalmával egy 20 fős csapat várta a sportolókat, és 18 próbafülke állt rendelkezésre a Symában.

A visszajelzések azt igazolják, hogy mindenkinek nagyon tetszik a két kollekció, a Rióra készülő olimpikonok elégedettek, és visszaigazolják azt, hogy mind az adidasszal, mind a Use Unuseddal való együttműködés sikeres volt. Az adidas sportfelszerelés négy különböző kollekcióból áll (fotók és bemutató itt), a Use Unused által tervezett formaruha pedig kettőből: a felvonulóból és egy lazább összeállításból áll.

Mint ismert, többlépcsős pályázat keretében választotta ki a Magyar Olimpiai Bizottság a 2016. évi riói ötkarikás játékokon résztvevő Magyar Olimpiai Csapat formaruhájának tervezőjét. A MOB tizenegy pályázat közül, szakmai tanácsadók segítségével hirdette ki a végső győztest, a Use Unused kollektíváját.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)