BEK-döntő:  megérkeztek a nevezések

BEK-döntő: megérkeztek a nevezések

2012. 11. 22.
Megosztás

2013 januárjában Budapest rendezi a korfball Európa-kupa döntőt.

A 47. alkalommal meghirdetett sporteseményen 12 európai bajnokcsapat küzd meg a győzelemért a világ egyetlen, valóban vegyes labdajátékában. A nevezések megérkeztek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy januárban vendégül láthatjuk a kontinens 12 legjobb korfball csapatát. Nagy versenyben nyertük el a rendezés jogát, és keményen dolgozunk, hogy minél jobban kiszolgáljuk majd a résztvevőket és a nézőket. A magas színvonalú szervezés az elmúlt évek sikeresen megvalósított korfballos eseményei után szinte már elvárás is a magyar szervezők felé” – nyilatkozta Tegzes Dániel, a Magyar Korfball Szövetség elnöke.

Miközben a szervezők gőzerővel dolgoznak, befutottak a nevezések is, így most már biztosan tudható, hogy a SportMAX Sportcentrumban a következő csapatok küzdenek meg az EK-trófeáért:

· CEVG/CANON Barcelona 22@ (Katalónia)
· FJEP Bonson (Franciaország)
· KCC Sokol Ceske Budejovice (Csehország)
· Boeckenberg K.C. (Belgium)
· Korfball Club BEOGRAD (Szerbia)
· KZ/Hiltex (Hollandia)
· Megasports Warschau (Lengyelország)
· Núcleo Corfebol Benfica (Portugália)
· Schweriner Korfball Club e.V. '67 (Németország)
· State University -HSS (Oroszország)
· Szentendrei Korfball Klub (Magyarország)
· Trojans KC (Anglia)

A klubokkal várhatóan több száz néző is érkezik Magyarországra, ezért szükség lesz ez erős hazai bíztatásra is. Ebben fog segíteni, hogy a Magyar Korfball Szövetség a környék iskoláiban, illetve a már korfballozó, illetve a Korfball Diákolimpián részt vevő iskolákban különleges Korfball Road Show-t tart, amelynek keretében több száz iskolást és családjaikat hívják meg a rendezvényre.

(Fotó: Marco Spelten, www.akciokepek.hu )