Berki Krisztián: Az utolsó vállfájdalom is a múlté, jöhet a vb! (videóval)

Berki Krisztián: Az utolsó vállfájdalom is a múlté, jöhet a vb! (videóval)

2015. 10. 14.
Megosztás

"Teljes mértékben száz százalékos edzéseket tudok végezni, de szükségem van arra az egy hétre, amit Glasgow-ban fogunk tölteni a verseny előtt. A helyszínen majd egy picit jobban fel tudok pörögni, és vissza tudok kerülni a régi Berki Krisztián helyzetbe" - húzta alá a londoni olimpia győztese, akinek a világbajnokságon, lovon dobogón kell végeznie ahhoz, hogy kvalifikációt szerezzen a riói olimpiára.

A világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a válogatott elutazása előtt néhány nappal, sajtónyilvános edzésén adott a mob.hu-nak interjút.

A lólengés-specialista sportoló az ellenfeleit ismeri, de azt mondja, minden egyes verseny új helyszín, új adott helyzet. "Nem nagyon kell azzal foglalkozni, ki mit csinál. Nekem is a versenyek mindíg máshogy jönnek ki. Általában jól szoktam szerepelni, de a pontszámaim ingadozóak."

Az alábbi videóban Berki Krisztián gyakorlatának egy részletét is megtekinthetik.

A sajtónyilvános edzést a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója is megtekintette, aki nagyon bízik Berki Krisztián kvótát érő dobogós helyezésében. A szövetség elnöke, a MOB alelnöke kilencvenöt százalékosnak ítélte a sportoló felkészültségét, elmondása szerint a további ötöt az ellenfelek és a kinti körülmények adta versenydrukk fogja hozzáadni teljesítményéhez.

Az MTI azt írja, Magyar Zoltán arról is beszélt, ha Berkinek mégsem sikerülne a dobogóra állnia, akkor sincs még minden veszve, hiszen ha a férficsapat bejut a vb-n az első 16-ba, akkor Magyarország mindenképpen kap egy kvótát Rióra, s mivel az nem névre szóló, ezért a hazai szövetség döntheti majd el, hogy kit indít az olimpián.

A válogatott szombaton utazik az október 23-án kezdődő világbajnokságra, Berkinek 26-ára, a férfiak selejtezőinek második napjára kell csúcsformában lennie.


(MOB/BL, VF, fotók: MOB/Szalmás Péter)