Berki Krisztián: ló után a lóerők!

Berki Krisztián: ló után a lóerők!

2012. 10. 09.
Megosztás

Berki Krisztián, a lólengés 2012-es olimpiai bajnoka volt az egyik díszvendége a kecskeméti Japán autómárkák napjának.

A ló után most a lóerők világában tartott gálaelőadást Berki Krisztián: a lólengés olimpiai bajnokát ugyanis meghívták a Japán autómárkák napjára Kecskemétre. Az eseményen Berki mellett többek között Vajda Attila, az egyesben 2008-ban olimpiai bajnoki címet nyerő kenus, valamint a londoni játékokon ezüstérmes Ungvári Miklós is ott volt a kecskeméti GoKart-stadionban.

A világ legjobb lovasa 10 órakor érkezett meg Kecskemétre, és társaival együtt megnyitotta az eseményt, majd egyből kocsiba pattant, hogy négy keréken is összemérje az erejét a megjelentekkel. Krisztiánnak nem volt szokatlan egy japán csodát terelgetnie, hiszen a „hétköznapokon” egy Nissannal száguldozik az utakon.

Berki Krisztián Kecskemétre is hozta londoni formáját, és egy Nissan Juke-kal csont nélkül megnyerte a gokartpályán az időmérő-versenyt: – „Nagyon jól éreztem magam, miközben sodródtam a kanyarokban. Általában elememben vagyok a volán mögött, különösen, ha Nissanról van szó, hiszen „fél életemet” a Qashqaiomban töltöm.” – kommentálta a baráti autóversenyt a kocsiból kiszállva.

Valóban barátságos viadal volt, hiszen Ungvári Miklóssal és Vajda Attilával igazi harcostársakhoz méltó öleléssel és örömmel köszöntötték egymást a helyszínen. Utóbbiak tudomásul vették „vereségüket”, majd Miklós elmondta: – „Nagyon jó verseny volt, mindenki a legtöbbet hozta ki a kapott autóból.”

Attila pedig így viccelődött: – „A kanyarok miatt csak kettes és hármas fokozatban tudtam hajszolni az autót, de olyan magas fordulatszámon, hogy a motorháztetőn szerintem kukoricát is lehetett volna pattogtatni.”

Végül mind a hárman méltán öltötték magukra a hagyományos japán fehér kendőt, amelyen autentikus távol-keleti írásjegyekkel az állt: „Győztes”.

(Forrás: Felixpromotion)