Vállműtét vár Berki Krisztiánra

Berki Krisztián: napról napra egyre jobb a vállam!

2015. 05. 19.
Megosztás

"Nagyon örülök, hogy ilyen jól haladunk, hétről hétre, napról napra egyre jobb a vállam, ezt mi sem mutatja jobban, minthogy ma már elemeket gyakoroltam" - nyilatkozta Berki Krisztián. A tornász olimpiai bajnokot március 16-án műtötték vállával a Sportkórházban, azóta az előre eltervezett rehabilitáció szerint halad, most jutott oda, hogy már speciális munkát is végezhet.

"Kis feszülést még érzek, még nem elég laza a vállam, nem állt még minden össze, de fájdalmam nincs. Úgy érzem, egész jó állapotban vagyok, ha így sikerül tovább haladnunk, és ebben az ütemben sikerül fejlődnöm, akkor szeptember közepére készen lesz a gyakorlat, ez pedig az októberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság szempontjából létfontosságú. Panaszom nincs, továbbra is gyógytornázom, saját testsúlyos erősítést végzek, és alapsúlyzókkal már a vállamat is próbálom erősíteni" - idézte a tornaszövetség honlapja London bajnokát.

Berki Krisztián edzője, Kovács István a Nemzeti Sport keddi számában türelmet sejtetően nyilatkozott. "Nyugodt vagyok, illetve dehogyis vagyok az... Úgy haladunk, ahogyan terveztük, ez pedig mégiscsak nyugalommal tölt el. Végtelen türelemjáték ez, minden mozdulatra figyelnünk kell, és semmit sem szabad siettetnünk" - mondta a MOB Kiemelt Edző Programjának szakembere.

A világbajnok már múlt héten megkezdte a gyakorlást a lovon, akkor még csak a támaszhelyzeteket, láblendítést "próbálgatta". A hétvégén kétnapos pihenője volt, és újult erővel vágott neki a hétfői edzésnek, ahol már elemeket is gyakorolt, sikerült a Magyar-vándor és a Sivadó-vándor is.

Mostantól már délelőtt és délután is a Tornacsarnokban készül, de egyelőre még a gyógytorna és az erősítés játssza a főszerepet, de edzésekenként már félóra, háromnegyed órát a lólengéssel foglalkozik. A gyógytornán már több mint 3 hete elkezdték kipróbálni a támaszhelyzeteket, így nyugodt szívvel mert nekivágni a speciális edzéseknek.

(MATSZ-MOB, fotó: MTI/Kovács Tamás)