Megvan a férfi tornászok új szövetségi kapitánya

Berki Krisztián túl van a beavatkozáson, Kovács Zsófia világkupa-szériagyőztes

2017. 09. 25.
Megosztás


Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián sikeresen túl van a vállproblémája miatti beavatkozáson. Örömteli hírt kapott a Magyar Torna Szövetség, Kovács Zsófia ugyanis felemáskorláton világkupa-szériagyőztes lett.

Berki már több mint egy hónapja vállproblémával küzdött, és különböző alternatív kezelési módokat is kipróbált, de a helyzet nem oldódott meg, ezért volt szükség az orvosi team által javasolt beavatkozásra.

Berki Krisztián: „Köszönöm, jól vagyok, teljesen sikeres volt a beavatkozás. Ahogy már előzőleg is mondtam, ugyanabban a vállamban volt a probléma, ahol korábban, de nem a műtét helyén, az teljesen rendben van. Mivel mindent Tokiónak rendelek alá, ezért is akartam minél előbb túl lenni ezen az egészen, hogy utána már csak a kvótaszerzéssel és az olimpiával kelljen foglalkoznom. Minden jól sikerült, úgyhogy most néhány napig pihenek, utána pedig kezdődik a rehabilitáció.”

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) hivatalosan is értesítette a MATSZ-ot, hogy a Challenge Világkupákon elért helyezések alapján Kovács Zsófia nyerte meg felemáskorláton a világkupa-szériát. Mint ismeretes, Dévai Boglárka, aki Párizsban részt vett a szezon utolsó vk-ján, személyesen kapta meg ugrásban az összetett első helyezettnek járó díjat. Ezzel a magyar hölgyek sporttörténelemet írtak, hiszen egyszerre két magyar női versenyző még nem volt világkupa-szériagyőztes.

Kovács Zsófia: „Nagyon boldog vagyok, de őszintén szólva nagyon meg is lepett a dolog. Nem számítottam rá, hogy én lehetek az első felemáskorláton, nem is számolgattuk a pontokat. Nem indultam olyan sok világkupán, a szombathelyi mellett voltam többek között Eszéken és Dohában is, ott is második helyeket gyűjtöttem be. Így különösen örültem, amikor megkaptam a hírt. Ezek a pozitív dolgok mindig feldobnak, ez még több erőt ad a vb-n való sikeres szerepléshez.”

(MATSZ)