Bodnár András: "Az elismerésem a sportvezetői munkámnak is szól"

Bodnár András: "Az elismerésem a sportvezetői munkámnak is szól"

2014. 05. 06.
Megosztás

Meglepetésként érte az olimpiai bajnok vízilabdázó dr. Bodnár Andrást, hogy a közelmúltban MOB Érdeméremmel tüntették ki. "Úgy érzem, nem csak a sportmúltamat, hanem sportvezetői tevékenységemet is elismerték" - mondta a mob.hu-nak a Mező Ferenc Sportbizottság elnöke.

A bizottság több szempontból is közel áll a díjazotthoz, hiszen, mint elmondja, két egykori vízilabdázó: Lemhényi Dezső és Gallov Rezső alapította.

"Az a támogatás, amit a Mező Ferenc Sportbizottság koordinál, a nyugdíjas olimpikonok köré szerveződött védőhálót próbál kiépíteni, ezeknek jelentős részben egészségügyi vonatkozásuk van. Kiterjed az idős szakemberekre, özvegyekre is. A bizottságnak két motorja van, Kis Zoltánné Irénke, a MOB munkatársa és dr. Nagy József, aki korábban már megkapta az Érdemérmet. Két részre vezetem vissza az elismerésemet: sportmúltam és a sportvezetői tevékenységem, a Mező Ferenc Sport Közalapítványban, majd Sportbizottságban végzett munkám elismerésére" - fogalmaz Bodnár András.

A videó az alábbi képre kattintva megtekinthető:

Dr. Bodnár András a MOB Érdemérmet Borkai Zsolt MOB-elnöktől és Szabó Bence főtitkártól vette át a szervezet áprilisi közgyűlésén.

A díjazott ott elhangzott méltatása:

Olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, sebész főorvos, sportvezető. Tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, elnöke a MOB Mező Ferenc Sportbizottságának. Négyszeres olimpikonként Tokióban arany-, Mexikóvárosban és Münchenben ezüst-, Rómában bronzérmet nyert. Pályafutása során több mint 180-szor játszott a magyar válogatottban. Sportvezetőként a vízilabda szakág vezetőjeként alelnöke volt a Magyar Úszó Szövetségnek, majd a vízilabda-szövetség elnöke, később elnökségi tagja lett. 1990-ben beválasztották az Európai Úszó Szövetség Orvosi Bizottságába. Dr. Bodnár Andrást a Magyar Olimpiai Bizottság, érdemei elismeréséül MOB Érdeméremmel díjazza.

(MOB Sajtóiroda, fotó: MOB/Kovács Anikó)