Borkai Zsolt: Nagy lehetőség az M4 sportcsatorna a magyar sport számára!

Borkai Zsolt: Nagy lehetőség az M4 sportcsatorna a magyar sport számára!

2015. 07. 18.
Megosztás

Július 18-án, szombaton reggel 8 órakor élő adással elindult az M4 közszolgálati sportcsatorna. A startnál jelen volt Borkai Zsolt, a MOB elnöke, aki a debütálás alkalmából stúdióbeszélgetésben vett részt. "Nagy lehetőség ez sportcsatorna a magyar sport számára!" - hangsúlyozta az olimpiai bajnok sportvezető.

A csatorna első reggelén a stódióban egy másik MOB-vezető is vendégként ült asztalhoz: Fábián László sportigazgató az öttusa vonatkozásairól beszélt.

A köztévé első, tematikus sportcsatornája a közvetítések mellett többek közt a TAO-sportágaknak és a 16 kiemelt sportág eseményeinek is teret ad majd, és jelentős tartalmat jelent majd jövőre a riói nyári olimpia is.

"A csatorna műsoraiban a magyar sportolók meg tudják magukat mutatni, továbbá a támogatók is megjelenhetnek a szabályok figyelembevétele mellett - ez mindenképp nagy lehetőség. A sportolók hősökké válhatnak. Fontos szempont, hogy a jövő generációja is teret kapjon a műsorainkban" - húzta alá az induláskor Szabó László Zsolt vezérigazgató, aki hozzátette, a riói olimpia közvetítéseit is az M4 sportcsatornán láthatják majd a nézők.

Az élő műsorban elsők között köszöntötték a műsorvezetők a stúdióban a MOB elnökét, Borkai Zsoltot, akit a "magyar sport első számú vezetője"-ként konferáltak fel.

A MOB első embere nagy lehetőségként, a magyar sport ünnepeként üdvözölte a csatorna indulását. A sportvezető kifejtette, hogy a nézők osztozhatnak a magyar sikerekben, megismerhetik a fiatal tehetségeket, a hazai élsportolókat, akik a gyermekek előtt példaképekké válhatnak. "Gyermekkoromban én magam is sok sportközvetítést néztem, így voltam Magyar Zoltánnal, akit azóta is példaképemként tisztelek." A sportvezető arról is beszélt, a példaképállítás, a sport közvetítése a hazai utánpótlásbázis bővülését is eredményezheti. Emlékeztetett, közel van Rio, alig egy év múlva kezdődik a 2016-os olimpia, az új csatorna e téren is lehetőséget hoz a sportot szeretők számára.

A szombati rajt a szolnoki kajak-kenu-válogatók közvetítésével indult, majd a siófoki tenisz Davis Kupa, a moszkvai vívó-vb és a budapesti díjugratóverseny is képernyőre került.

A stúdióban kilenc órától Egerszegi Krisztina, Fábián László és Szalma László beszélgetett a két műsorvezetővel: Petrovics-Mérei Andreával és Szujó Zoltánnal.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye szerint hétköznapokon délután négy órától éjfélig a műsorfolyam élő közvetítéseket, stúdióbeszélgetéseket, magazinokat kínál, hétvégenként pedig már reggel 7 órától látható élő műsor az M4 sporton, mely az elképzelések szerint szórakoztat és a sport szeretetére nevel majd. Az új csatorna révén a különleges tartalmak is jobban megtalálják majd közönségüket, nemcsak elérhetővé, hanem kiszámíthatóbbá is válnak.

Az M4 sportcsatorna földfelszíni sugárzású, és teljesen ingyenesen lesz elérhető mindenki számára; a csatorna főszerkesztője Vobeczky Zoltán.

A 2015. július 18-ai nap mérföldkő a köztévé életében; jelentős dátum volt az első közvetítés is, melyre 1958 januárjában került sor, műkorcsolya Eb-vel indult a közvetítések sora.

Az M4 sportcsatorna indulásának első perceit és a stúdiót ide kattintva tekinthetik meg, a Borkai Zsolttal készült intejú 48'20 percnél kezdődik.

(MOB/VF, fotó: MOB/Szalmás Péter)