Borkai Zsolt: Nyerni akarunk!

Borkai Zsolt: Nyerni akarunk!

2015. 02. 10.
Megosztás

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta: nem csupán az a cél, hogy Budapest megpályázza a 2024-es olimpia megrendezését, hanem az, hogy nyerjen.

A MOB első embere a DIGI Sport Reggeli start című műsorában elmondta, a magyar emberek támogatása, társadalmi konszenzus nélkül nincs esély a győzelemre, de a közelmúltban végzett közvélemény-kutatás bizakodásra ad okot.

Borkai Zsolt elárulta, az ügy népszerűsítésében kiemelt szerepük lesz az Olimpiai Védnöki Testület tagjainak, de mindenkinek a segítségére hatalmas szükség van.

„El kell oszlatni azt a tévhitet, hogy Magyarország gazdaságilag nem bírna el egy olimpiát. Az Agenda 2020-szal ez sikerülni fog” – tette hozzá.

A sportvezető a vidéki városokat, így Debrecent, Győrt, Szegedet vagy Székesfehérvárt ugyancsak bevonná a pályázatba, de határon túli helyszínek is felmerülhetnek. Erről személyesen tárgyal majd a szomszédos országok olimpiai bizottságának vezetőivel.

Kiemelte, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017. szeptemberi döntéséig számos komoly sporteseménynek, így judo-világbajnokságnak és EYOF-nak ad otthont Magyarország, amelyek kiváló alkalmul szolgálhatnak a lobbizásra.

Borkai Zsolt szerint az is a magyar siker esélyeit növeli, hogy a sportnagyhatalmak közül már csak hazánk nem rendezett játékokat.

További videók a témában:

(MOB/czo)