Döntöttek a 2012-es magyar Fair Play-díjasokról

Budapesten tanácskozik a Nemzetközi Fair Play Bizottság vezérkara

2014. 01. 29.
Megosztás

Budapesten tartja végrehajtó bizottsági ülését január 31. és február 2. között a Nemzetközi Fair Play Bizottság. Az eseményre Magyarországra érkezik többek közt Mintimer Shaymiyev, a Tatár Autonóm Köztársaság első elnöke, aki egyben a 2013-as Univerziade házigazdája volt. Jelen lesz Oleg Matytsi, a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (FISU) alelnöke, az Orosz Egyetemi Sportszövetség elnöke is.

A dr. Kamuti Jenő vezette szervezet tanácsának - a végrehajtó bizottság - fórumán többek között arról is döntenek, kik lesznek a 2013-as évre vonatkozóan a különböző kategóriák Fair Play kitüntetettjei.

"Magyarország részéről a „Fair Play népszerűsítése” kategóriában a jelöltek között szerepel a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója, dr. Szabó Lajos, aki felterjesztését a Fair Play érdekében végzett eddigi kiemelkedő munkájával vívta ki. Döntés születik továbbá a 2014-es Fair Play Díjátadó Gála helyszínéről és időpontjáról is. A két lehetséges helyszín Baku illetve Kazan városa" - tájékoztatott a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnöke, dr. Kamuti Jenő.