„Büszkék lehetünk a bakui birkózóinkra”

„Büszkék lehetünk a bakui birkózóinkra”

2015. 06. 20.
Megosztás

Farkas Tibor, a hazai szövetség főtitkára maximálisan elégedett a bakui Európa Játékokon szerepelt magyar birkózók teljesítményével.


„A kajakosok és kenusok mellett csak birkózó nyert aranyérmet az azeri fővárosban, ráadásul mindjárt kettőt Barka Emese és Sastin Marianna révén, amire rendkívül büszkék lehetünk; ahogyan Korpási Bálint második helyére is” – fogalmazott a Liszt Ferenc repülőtéren a küldöttség hazaérkezésekor.

Korpási elmondta, már meg tudta emészteni, hogy elvesztette a döntőt, és be kellett érnie az ezüstéremmel, míg Sastin Marianna még mindig a játékok hatása alatt van.

„Nagyon sok pozitív élmény ért Bakuban, már most nagyon jó érzés visszagondolni az ott töltött napokra. Pláne úgy, hogy a dobogó legtetejére is felállhattam.”

Giampiccolo Diletta bevallotta, egyáltalán nem számított arra, hogy tanítványa, Barka Emese megállíthatatlan lesz az Európa Játékokon.

„Amikor megláttam a sorsolást, megijedtem, mert nagyon erős ágra került Emese – ez csak tovább növeli az aranyérem értékét.”

(MOB, fotó: MOB/Vajda Krisztina)

Kapcsolódó cikk:
Barka Emese is megcsinálta: ez már a hetedik magyar arany Bakuban!
Sastin Marianna aranyérmes Bakuban!
Korpási Bálinté az első magyar érem az EJ-n