Cseh Laci teljes erőbedobással edz (és jutalmaz)

Cseh Laci teljes erőbedobással edz (és jutalmaz)

2013. 10. 31.
Megosztás

Három nyertes és egy kőkemény tornától verítékező világklasszis találkozott szerdán a Kőér utcában: Cseh László most adta át az úszó szövetség Facebook-játék legjobb tippelőinek járó ajándékokat.

Laci erősen verítékezett a díjátadó alkalmával, elvégre szokásainkhoz hűen a győztesek megleshetik soros világklasszisunk egyik edzését. Így volt ez Hosszú Katinka és Gyurta Dani esetében, most annyi volt a különbség, hogy Cseh Laci nem a medencéből érkezett, hanem egy gyilkosan kemény, válogatott „kínzóeszközöket” felvonultató erősítőedzésből.

Ami ott zajlott a Kőér utcai medence partján: volt ott TRX-kötél – az amerikai hadseregből indult hódító útjára a saját testsúlyt használó metódus –, egy fitball (óriás labda), meg egy repülő csészealjra emlékeztető valami, ami szintén meglehetősen kemény izomfejlesztő-gyakorlatok kelléke, egyszersmind az egyensúly-érzék fejlesztéséhez is elsőrangú.

Laci elég szép dózist kapott, ugyan felvett egy pólót, ám alig volt túl az első nyertessel közös fotózáson, már látszott, elég derekasan verítékezik a kemény terhelés után.

Játékunk győztesei a világklasszis társaságában is boldogok voltak, Kurdi Réka, a Budafóka ifjú úszóreménysége láthatóan meg is illetődött, hogy a nagy bajnoktól kapott csodálatos ajándékot: egy válogatott pólót és egy úszósapkát, amit Laci még dedikált is. A „holtversenyes” befutó miatti másik nyertes, Németh Zita kicsit kerengett barátnőjével Kőbányán, de végül odaért: ő azután kapta meg ajándékát, hogy Laci végzett levezető úszásával.

Bár eredetileg úgy volt, hogy a Risztov Éva-féle játék győztese találkozhat az olimpiai bajnokkal, Éva végül nem tudott eljönni Debrecenből; Murányi Réka – aki Rimaszombatról utazott a Kőérig! – persze így is örvendezett, hiszen Cseh Laci is olyan ikonja a magyar úszósportnak, akivel bármikor élmény a találkozás. (Réka maga is hozott ajándékot Évának – ezt a szövetség természetesen kézbesíti kedvencének.)

Laci egyébként kijelentette, azon van, hogy gyarapítsa párját ritkító éremgyűjteményét – apropó, 170 az össz-éremszám (ezt kellett eltalálni), amit felnőtt versenyeken gyűjtött, rövidpályás ob-k nélkül (azokkal együtt nagyjából 250 környékén járhat...) –, igaz, a rövidpályás Világkupákat most kihagyta, a fő cél a herningi rövidpályás Európa-bajnokság.

„Nem éreztem, hogy annyira vissza tudnám építeni az erőmet, a formámat, hogy ősszel is versenyezzek már – mondta Laci.
– Viszont a decemberi Európa-bajnokságon mindenképpen indulok, és megint szeretnék aranyérmet, aranyérmeket nyerni. Egyelőre nem tudom megmondani, milyen számokban indulok, azt majd a nevezésném döntjük el. Az biztos, hogy továbbra is jól mennek az edzések, élvezem az úszást, azaz a motivációmmal nincs baj.”

(Forrás: Nagy Orsolya)