Csúcs volt az Elit-bajnokság!

Csúcs volt az Elit-bajnokság!

2014. 10. 21.
Megosztás

A szervezésre, a körülményekre és az időjárásra sem lehetett panasz a Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott Elit-bajnokságon Kecskeméten.

Az egyéni versenyeken a medencében a korosztályoknak megfelelően 50, 100, illetve 200 méter, a futópályán pedig 800, 1600, illetve 2400 méter várt az indulókra szombaton. Az ifi „B” lány és az ifi „B” fiú korosztálynak pedig már lövészet is volt. Igazi legendáktól és illusztris vendégektől vehették át a díjakat a versenyzők, hiszen a szombati nap végén az egyaránt olimpiai bajnok Vörös Zsuzsanna , Martinek János és Mizsér Attila, a világbajnok Kállai Ákos, a MOB képviseletében Pignitzky Dorottya, valamint a verseny névadó támogatója képviseletében Mutina Ágnes, olimpikon úszó adta át az elismeréseket. (további infók ITT)

Másnap a váltóban és vegyesváltóban versenyeztek a korosztályok legjobbjai. A gyermekek tehát egymásért is küzdöttek, a szülők pedig ismét fantasztikusan szurkoltak a fiataloknak. (további infók ITT)

A kéttusa és háromtusa Magyar Kupa-futamok koronája az Elit-bajnokság. Korosztályonként és nemenként a legjobb 12 versenyző indulhatott. Összesen hét utánpótlás-korosztály számára rendezték meg, ebből a legidősebbeknek háromtusa verseny volt, ők az úgynevezett ifjúsági B 15-16 évesek.

A MOB égisze alá tartozó Sport XXI. programban kiemelt helye van a versenyrendszerben a Magyar Kupa-futamoknak, a csúcseseménynek pedig az Elit bajnokság számít, hiszem a támogatott szövetségi verseny rendszer része, valamint az egyesületi támogatások elosztásának egyik pillére.

(MOB/pentathlon.hu)