Curling Eb: két mérkőzésre a világbajnoki részvételtől a női válogatott

Curling Eb: két mérkőzésre a világbajnoki részvételtől a női válogatott

2016. 11. 25.
Megosztás


A skóciai Braeheadben megrendezett curling Európa-bajnokságon, ahol mindkét válogatottunk a B-divízióban versenyez, a nők bejutottak a fináléba.

A Palancsa Dorottya (skip), Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett, Biró Bernadett összetételű női együttes nagy küzdelemben, drámai csatában győzött 9:8-ra a hollandok ellen. Nem adták könnyen a győzelmet, ugyanis nyolc játékrész után 8:5-re még Hollandia vezetett. A magyarok a kilencedik felvonást 3:0-ra, az utolsó, tizediket pedig 1:0-ra nyerték meg, így alakult ki a 9:8-as végeredmény. A fináléban a törökök következnek, akik az előcsatározások során 5:3-ra győztek a magyar válogatott ellen.

A finálénak komoly a tétje, hiszen a győztes játszhat majd az élvonal nyolcadik helyezettjével, Finnországgal a világbajnoki részvételért. A világbajnokságon pedig még harcba lehet szállni az olimpia részvételért, mivel a 2016 és 2017-ben rendezett két világbajnokság eredményei alapján dől el, mely nemzetek szerepelhetnek a 2018-as pjongcsangi olimpián.

A magyar férfiválogatottnak nem sikerült a nőkhöz hasonló bravúr, ők jövőre is a második vonalban játszanak a kontinensviadalon.

(MOB, fotó: curling.hu)