David Howman (elnök, WADA) nyilatkozata az Operation Puerto-ügyben*

David Howman (elnök, WADA) nyilatkozata az Operation Puerto-ügyben*

2013. 05. 07.
Megosztás

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) áttanulmányozta a Madridi Büntető Törvényszék Operation Puerto-ügyben hozott ítéletét.

A vérkészítményeket tartalmazó tasakok megsemmisítésének bírói elrendelését a WADA, és valamennyi doppingellenes szervezet különösen elfogadhatatlannak tartja, és csalódottságát fejezi ki.

Ezen bizonyítékokhoz való hozzáférés ösztönözte az ügyben való részvételre a WADA-t, miután azok számos Dr. Fuentes szolgáltatásait igénybe vevő további doppingoló sportoló szankcionálását tennék lehetővé. A Törvényszék álláspontja szerint, Dr. Fuentes cselekedete, a "közegészség ellen elkövetett bűncselekmény".

A WADA ezért most spanyol jogi szakértők, valamint a Spanyol Nemzeti Doppingellenes Szervezet (AEA) bevonásával vizsgálja a Törvényszéki döntést, és számba veszi a jogorvoslatok, valamint a további lépések lehetőségeit.

Az ügyben 2013. május 17. napjáig terjeszthető elő jogorvoslati kérelem. A fenti napig, az ügyre vonatkozóan a WADA egyebekben nem kíván további nyilatkozatot tenni.

* a HUNADO megjegyzése: a kifejezés, a spanyol rendőrség által Eufemiano Fuentes számos sportoló doppingolásában közreműködő orvos nevéhez köthető doppinghálózat leleplezésében indított eljárás munkaneve

(Forrás: MACS)