Deklarálták a Tatai Atlétikai Club Városi Sportiskolát

Deklarálták a Tatai Atlétikai Club Városi Sportiskolát

2013. 09. 24.
Megosztás

Ünnepélyes keretek közt deklarálták a Tatai Atlétikai Club (TAC) Városi Sportiskolát, a sportklub székházában, szeptember 19-én.

Az eseményen Lehmann László, a MOB Sportiskolai programjának vezetője mellett részt vett Michl József, Tata polgármestere, Kőhalmi Zoltán, a TAC Városi Sportiskola vezetője, továbbá a TAC elnökségének tagjai, Tata Város oktatási intézményeinek vezetői és a sajtó munkatársai.

Lázár Ottó, a TAC elnöke köszöntötte a jelenlevőket, majd Kőhalmi Zoltánnak – a TAC elnökség által megválasztott – a TAC Városi Sportiskola vezetőjének adta át a szót. „Cél, hogy még szervezettebbé tegyük a városunkban folyó utánpótlás-nevelést, az oktatási intézményekkel szoros együttműködésben hajtsuk végre azt a programot. Az adott sportágban legkiválóbb, pedagógiai végzettségű testnevelő-edzőkre fogunk építeni. Négy sportágban – asztalitenisz, atlétika, kézilabda, labdarúgás – kezdjük el a sportiskolát működtetni, de a későbbiekben más sportágak bevonására is sor kerülhet; a két köznevelési sportiskolai képzést megvalósító városi intézmény – Kőkúti Általános Iskola, Eötvös József Kollégium – tapasztalataira számítunk a siker elérése érdekében. Reményeink szerint 150-200 kisgyereket be tudunk vonni a rendszerbe” – mondta Kőhalmi Zoltán.

Mint Michl József polgármester elmondta, Tata nagyon fontos feladatként határozta meg, hogy az itt élő gyermekek vagy sportoljanak, vagy művészeti közösséghez tartozzanak. A mostani TAC vezetés nagyon jó úton halad, hogy értéket teremtsen a helyi sportban, ennek egyik fontos állomása lehet a sportiskolai képzés elindítása. Kiemelendő dolog, hogy ehhez a programhoz az egyesület külön anyagi támogatást nem kért a várostól. A város vezetése minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy javuljanak a sportolás feltételei, példaként a már elkezdődött kajakház megújítását említette, valamint, hogy minden megengedhető lobbi-tevékenységet elkövetnek annak érdekében, hogy Tata – a TAC által – egy új városi sportcsarnokot építhessen.

Lehmann László, a MOB Sportiskolai programjának vezetője üdvözölte a kezdeményezést. Hangsúlyozta, hogy az országban jelenleg 22 önkormányzat által létrehozott és fenntartott egyesületi sportiskola működik, a TAC Városi Sportiskola az első, melyet egy egyesület saját berkein belül hoz létre. Elmondta, hogy a sportiskolai képzés nagy hangsúlyt kap a MOB-on belül.

Ezt követően Lázár Ottó a TAC elnöke, Kőhalmi Zoltán a TAC Városi Sportiskola vezetője és valamennyi tatai oktatási intézmény vezetője aláírta az együttműködési megállapodást.

Lázár Ottó pohárköszöntőjében azt a kívánságát fejezte ki, hogy közös összefogással, a szándék nemességét koronázza siker és egy jól működő egyesületi sportiskola jöjjön létre.

Az eseményt interjúk zárták.