Sydo nora nob

Dr. Sydó Nóra sikeresen diplomázott a NOB programjában

2024. 05. 16.
Megosztás

Dr. Sydó Nóra, az úszóválogatott keretorvosa tavasszal – harmadik magyar szakemberként – sikeres sportorvosi szakvizsgát tett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szakmai programjában, melynek keretében Sports Medicine diplomát szerzett.

Korábban a 10. olimpiájára készülő dr. Tállay András, a MOB Orvosi Bizottságának elnöke, majd a besztercebányai EYOF magyar egészségügyi csapatát erősítő dr. Tábori Lilla traumatológus szakorvos vett rész sikeresen a nemzetközi képzésben.

Dr. Sydó Nóra PhD adjunktus, kardiológus és sportorvos, sporttáplálkozás-szakértő a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika és számos nemzetközi kutatás munkatársa.

2020-ban sikeresen lediplomázott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Sports Nutrition Specialist programjában, 2024 tavaszán pedig sportorvosi képzésen Sports Medicine diplomát szerzett.

Sportorvosként számos egyesületnél dolgozott, közel öt éve a magyar úszóválogatott keretorvosa, 2021-ben részt vett a tokiói olimpián az egészségügyi csapat tagjaként, és Párizsba is együtt utazik a magyar úszókkal. A sportkardiológia ambulancián számos világhírű élsportolót vizsgálnak. Számos sportrendezvény egészségügyi biztosításában vett részt, aktív szerepet vállalt a FINA világbajnokságok egészségügyi hátterének szervezésében is, 2017-ben az oktatás és a fizioterápia felelőseként, 2022-ben az úszás sportágfelelőseként.