„Egy valóra vált álom lesz az olimpia”

„Egy valóra vált álom lesz az olimpia”

2015. 01. 28.
Megosztás

Neymar, a Barcelona labdarúgósztárja alig várja, hogy magára öltse a brazil mezt a hazai rendezésű olimpián jövő nyáron.

Brazília ötször nyert világbajnokságot, hazai pályán azonban sem 1950-ben, sem tavaly nem tudott diadalmaskodni, míg olimpián továbbra is várat magára az első aranyérem. A Barca támadója reméli, már nem sokáig.

„Mindenből tanulhatunk. Régóta álmodunk erről a győzelemről, talán most jön el a mi időnk” – fogalmazott Neymar az olimpia hivatalos honlapjának adott interjúban.

„Bízom benne, hogy tagja lehetek a csapatnak, és megnyerjük a címet a brazil embereknek, különösen úgy, hogy otthon játszunk. A Maracanában győzni különleges, felejthetetlen lenne, mi pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez bekövetkezzék.”

Alexandre Gallo szövetségi edző már korábban jelezte, hogy a három túlkoros egyike, akit nevezni szeretne Rióba, az Neymar, aki a 2012-es londoni tapasztalatai miatt is rendkívül örül a szakember döntésének.

„Leírhatatlan érzés a brazil mezt viselni, minden egyes alkalom különleges, amikor lehetőségem van rá. Így volt ez Londonban is, amikor először szerepelhettem olimpián. Nagyon nagy hatással volt rám, életem hátralévő részében emlékezni fogok rá.”

„Már elképzeltem magam, ahogy olimpián futballozom a saját hazámban, egy valóra vált álom lesz. Már játszottam odahaza Konföderációs Kupán és világbajnokságon, csak olimpián nem.”

Neymar szerint azért is különleges a játékok, mert más sportágak legjobbjaival is találkozhat.

„Kisgyerekként imádtam a tv-ben nézni az olimpiát, és mindig azt képzeltem, hogy én is ott vagyok a brazil csapatban. Az olimpia összehozza az embereket, és az egész világ figyeli.”

A sztár hozzátette, Usain Bolt versenyére mindenképp ki szeretne majd látogatni, amit viszont a legjobban vár: „Kíváncsi vagyok arra, milyen érzés egy olimpiát az olimpiai faluban megélni. Londonban nem a többi sportolóval laktunk, a faluban bizonyára teljesen más az atmoszféra. Nagyon sok brazil versenyzőt csodálok, nagyszerű lesz megosztani velük ezeket az élményeket.”

(MOB/Czövek Oszkár)