Egyeztetés az egyetemi és főiskolai sport képviselőivel

Egyeztetés az egyetemi és főiskolai sport képviselőivel

2012. 06. 22.
Megosztás

Vígh László kormánybiztos a sportági szakszövetségek képviselői után most az Magyar Egyetemi- és Főiskolai Sportszövetség elnökével, valamint a Tüskecsarnokkal szomszédos felsőoktatási intézmények delegáltjaival egyeztetett a sportlétesítmény kialakításáról.

A kormány márciusi döntésének megfelelően két éven belül felépül a 16 éve félkész Tüskecsarnok. Az 5,9 milliárd forintos építkezés beruházója, a Nemzeti Sportközpontok április végén kötött szerződést az Tüskecsarnok tervezőjével. A megállapodás szerint a mérnökök a kiviteli terv elkészítése alatt figyelembe veszik a létesítmény végső felhasználóinak javaslatait is.

A Nemzeti Sportközpontok szándéka, hogy a Tüskecsarnok a legoptimálisabban szolgálja ki a versenysport mellett az egyetemi, főiskolai és szabadidősportot is. Vígh László kormánybiztos a mai megbeszélésen tájékoztatta a beruházásról a szomszédos felsőoktatási intézmények, vagyis a Budapesti Műszaki Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem delegáltjait és a Magyar Egyetemi- és Főiskolai Sportszövetség elnökét, Dr. Kiss Ádámot.

„Fontos, hogy kikérjük azoknak a véleményét, akik végeredményben használni fogják a Tüskecsarnokot – mondta az eszmecsere után Vígh László. Néhány hete nagyon konstruktív megbeszélést folytattam több sportági szövetség vezetőjével, akik hasznos tanácsokat adtak az épület belső tereinek kialakításához. Az akkor megfogalmazott igényeket igyekszünk beépíteni a terveinkbe. Hasonló párbeszédet szeretnék a beruházás kivitelezése alatt folytatni az egyetemi és főiskolai sport képviselőivel is, vagyis ma egy hosszú távú közös munkára invitáltam őket.”

Az egyetemi és főiskolai sport képviselői a megbeszélés után elmondták, hogy örülnek a megkezdett párbeszédnek és a továbbiakban is próbálják segíteni a munkát.

(Forrás: MTI)