Egyre valószínűbb: Los Angeles ugrik be Boston helyére

Egyre valószínűbb: Los Angeles ugrik be Boston helyére

2015. 07. 29.
Megosztás

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) tárgyalásba kezdett Los Angelesszel a 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatról.

A jelöltségért négy amerikai város szállt harcba előzetesen, és a háziversenyt Boston nyerte Los Angeles, Washington és San Francisco előtt. A héten ugyanakkor hivatalossá vált, hogy Boston mégsem pályázik, ami újra megnyitotta a kapukat a korábbi riválisok előtt.

A tűzhöz közel állók szerint Los Angeles az első számú esélyes, és Eric Garcetti, a város polgármestere megerősítette, valóban érdekli őket a lehetőség, és bízik benne, hogy rájuk esik a USOC választása.

„Továbbra is úgy vélem, Los Angeles ideális olimpiai város, és mindig is támogattuk a USOC-t abban a törekvésében, hogy a játékok visszatérjen az Egyesült Államokba” – írta közleményében a városvezető.

Hozzátette: biztosra veszi, hogy az amerikai bizottsággal folytatott megbeszélések révén a város és a nemzet erős, gazdaságilag megalapozott pályázatot tudna letenni az asztalra.

Los Angeles kétszer már volt házigazdája a játékoknak, előbb 1932-ben, majd 1984-ben, jelenleg pedig a speciális olimpiának ad otthont 177 ország 7000 sportolója részvételével.

A kaliforniai várost erősíti, hogy az olimpiapályázatot a helyiek több mint hetven százaléka támogatja egy őszi felmérés szerint.

A 2024-es olimpiára érdeklődőknek szeptember 15-ig kell szándéknyilatkozatot benyújtaniuk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. A versenybe Budapest, Toronto, Róma, Párizs és Hamburg már beszállt.