Együtt ünnepeltek a szöuli bajnokok a koreai nagykövettel

Együtt ünnepeltek a szöuli bajnokok a koreai nagykövettel

2013. 03. 20.
Megosztás

A Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségén vendégeskedtek a szöuli olimpia magyar bajnokai.

Nam Gwan-pyo, Magyarország koreai nagykövete a 25 esztendővel ezelőtti dicsőséges magyar eredmények tiszteletére rendezett vacsorán látta vendégül az 1988-as ötkarikás játékok aranyérmes magyar sportolóit.

Az ünnepi vacsorán a Magyar Olimpiai Bizottságot is képviselve jelen volt a vívó Szabó Bence főtitkár, illetve az öttusázó Fábián László sportigazgató, valamint a kajakos Gyulay Zsolt, a MOB elnökségének tagja. Az eseményre elfogadta a meghívást Egerszegi Krisztina úszó, dr. Ábrahám Attila kajakozó, Sike András birkózó, továbbá Martinek János és Mizsér Attila öttusázó, valamint Csongrádi László és Gedővári Imre vívó, az aranyérmes kardcsapat tagjai is. Az öttusacsapat teljes létszámban képviseltette magát.

Nam Gwan-pyo nagykövet a vacsorán, azon túl, hogy a 25 évvel ezelőtti magyar eredményeket méltatta; hangsúlyozta, hogy a magyar mentalitásból, nyitottságból, felkészültségből példát vehet a koreai nép is, példaként párhuzamot vonva az egykori NDK-NSZK viszonylatú magyar hozzáállás valamint a Dél-és Észak-Korea kapcsolata tekintetében.