Elbúcsúztatták "Baba nénit"

Elbúcsúztatták "Baba nénit"

2017. 12. 28.
Megosztás

December 27-én, szerdán délután, a Farkasréti temetőben végső búcsút vettek Kisgyörgy Lajosné Fedor Magdától becenevén Baba nénitől, a sportlövőlegendától. A 104. életévében elhunyt példakép számos világ és Európa-bajnokságon szerepelt magyar színekben.

Az egyházi búcsúztatás mellett a sportlövő-társadalom nevében dr. Hammerl László olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója, a család nevében az unoka, Kisgyörgy Gergely, egykori élvonalbeli teniszező, Davis Kupa-játékos búcsúzott a bajnoknőtől.

Fedor Magda 1914. január 14-én született, haláláról december 9-én számoltunk be.

A Budapesti Honvéd Sportegyesület lövészszakosztályának 30 évig volt a sportolója, még 60 évesen is aktívan versenyzett. Hosszú sportpályafutása alatt puskás és pisztolyos számokban összesen 123 alkalommal szerzett magyar bajnoki címet.

Sokszoros válogatottként több világ- és Európa-bajnokságon indult, ahol egyéniben és női csapatban is nyert ezüst- és bronzérmeket. Olimpián nem szerepelhetett, mivel a nők csak az 1984-es játékokon lőhettek először.

Kisgyörgy Lajosné 95 esztendős korában a Magyar Olimpiai Bizottság Fair-play Életmű-díját vehette át sportpályafutása elismeréseként. 100 éves korában a Csik Ferenc díjat és a MOB Nők Sportjáért életműdíját kapta meg.

(MOB/Győr Béla; fotó: GyB, MTI)